Week 3

Bij deze een blogbericht over week 3!

Ik heb een redelijk aantal klanten op zelfstandige basis geholpen en dat geeft wel wat zelfvertrouwen.  Natuurlijk verloopt de ene dag al vlotter dan de andere, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Vrijdag heb ik een fundusonderzoek bij een hoge myoop (bijziende) mogen mee volgen. Hiervoor moesten de pupillen verwijd worden, iets wat in België door een optometrist jammer genoeg niet mag worden uitgevoerd. Nadien heb ik met een lens van 90 dioptrie in de ogen van de klant naar zijn netvlies mogen kijken: het beeld was echt magisch! Het is vergelijkbaar met de afbeelding hieronder, weliswaar zie je dit beeld niet in één oogopslag, maar door geleidelijk aan, het licht van je microscoop te verplaatsen.

Fundus

Verder heb ik fijne avonden en een leuk weekend achter de rug. Samen met een kamergenote hebben we in het hostel St Patrick’s day gevierd en daarbij mocht een klein beetje alcohol niet ontbreken!

2016-03-21 (2)        2016-03-21 (1)

Ook zijn we met de collega’s van Optilens zaterdag gezellig iets gaan eten om mijn laatste weekend hier in Amsterdam te vieren 🙂 want ja, het is nu in rechte lijn naar het einde toe! Vrijdag komen mijn ouders mij halen. Het afscheid van Amsterdam zal met een dubbel gevoel zijn, maar eerst nog week 4 afronden 🙂

Dit bericht is geplaatst in Het werkveld, Nieuws. Bookmark de permalink.