Bhaktapur

Swaagatam!

Zoals we reeds in ons vorige blogbericht vermeld hadden, hebben we zondag Bhaktapur bezocht. Dit is een grote stad in het centrum van Nepal en staat vooral bekend om zijn prachtige architectuur. Het is samen met Kathmandu en Pokhara de derde oude koningsstad van Nepal. In Bhaktapur zijn eeuwenoude gebouwen te bezichtigen. Niet alleen de gebouwen zijn de moeite waard, maar ook het uitzicht. Zo beklommen we een tempel en hadden we een zeer mooi uitzicht over de bergen.

Wat ons wel opvalt is dat toeristen zeer vaak moeten betalen voor het betreden van oude steden of andere bezienswaardigheden (zoals tempels). Dit vaak om de heropbouw na de aardbeving te bekostigen, die in 2015 plaatsvond.

Daarnaast zijn we dinsdagavond gaan eten met vrijwilligers van de organisatie waarbij we stage lopen: een vrouw van België en een man van Nederland. Het was leuk om nog eens in onze eigen taal te communiceren. We zijn gaan eten in de ‘Chicken Station’, een restaurant dicht bij hun gastgezin. We namen alle drie een pizza, want we hadden wel eens zin om een westerse maaltijd te nuttigen. Daarna zijn we nog iets gaan drinken in een kleine bar. Het was heel gezellig! Om 9u ’s avonds lieten de uitbaters wel merken dat ze gingen sluiten door de rolluik naar beneden te laten en de muziek af te zetten!

Deze week was het druk en vermoeiend. We zijn alle drie erg verkouden. Dit komt waarschijnlijk door het sterke wisselvallige weer. Het is hier ’s nachts heel koud en in Nepal kennen ze geen centrale verwarming. We krijgen gelukkig liters thee en andere natuurlijke middeltjes van onze gastouders. Zij verzorgen ons goed! We hopen dat we snel terug beter worden.

We krijgen steeds een betere band met ons gastgezin. We kunnen goed lachen en vertellen veel tegen elkaar. Zondag neemt onze gastpapa ons mee op uitstap.

Groetjes!

PS: Ooit al een confituurtopping op een vegetarische pizza gekregen? Wij wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *