Tweede week

Hallo allemaal!!

Af en toe is er ook tijd voor ‘ontspanning’. Vorig weekend zijn we op vrijdagavond gaan eten met de dokter, twee studenten geneeskunde uit Leuven en een student van Benin zelf. De dokter wou met ons samen iets gaan eten omdat de twee studenten van Leuven daarna zouden vertrekken naar Boko om daar hun stage verder te zetten. Hij heeft ons dan ook allemaal getrakteerd! Het was een zeer gezellige avond.

Op zaterdag zijn we dan voor het eerst naar de markt van Parakou gegaan om inkopen te doen voor de rest van de week. Aangezien het onze eerste keer was, zijn de jongens met ons meegegaan om ons wat rond te leiden en te tonen hoe je moet afbieden, want aan de blanken durven ze weleens meer geld vragen. Om naar Parakou te gaan en terug nemen we de taxi brousse. Dit zijn auto’s die in BelgiĆ« al lang niet meer op de weg zouden mogen en waar je met ongeveer 9 personen ingepropt wordt. Dit was een heel avontuur!

Onze tweede stageweek zit er intussen ook op. Wij hebben al enkele dingen kunnen bijleren zoals het uitvoeren van een speculumonderzoek, maar we hebben jammer genoeg nog steeds geen bevalling kunnen doen. We hebben gehoord dat we volgende week naar een kleiner dorpje mogen gaan waar we dan hopelijk meer bevallingen kunnen doen. Wij hopen snel een bericht te kunnen posten over onze eerste zelfgedane bevalling hier in Benin!

Gisteren zijn we weer terug gegaan naar Parakou waar we dan ook afgesproken hadden met de jongens die intussen in Boko stage lopen. Zij toonden ons een restaurantje waar je wel goed kan eten. Om naar Parakou te gaan namen we alweer de taxi brousse waarvan je hieronder een foto kan zien. Om terug te keren namen we de taxi tot in Tchaourou om daar dan de zem te nemen richting het ziekenhuis. Dit is een brommer waar wij samen met twee op zaten. Hiervan hebben we jammer genoeg nog geen foto’s kunnen nemen. Deze volgen zeker nog!

Groetjes Elise en Kimberly

Tot snel!