Tins all the way

Groepstherapie – Wat je allemaal kan doen met blikken
Samen moesten we een groepstherapie voorbereiden voor twintig kinderen met een diverse problematiek. We mochten maar één medium gebruiken : blikken! Op deze manier daagde de ergotherapeuten ons uit om met één materiaal creatief aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan ! We maakte vijf verschillende stations waarbij de kinderen vijf minuten aan een station bleven, uiteindelijk werd er doorgeschoven waardoor elk kind elk station deed.

  1. Bowling: De kinderen moesten een toren omver rollen met een bal. De kinderen in een rolstoel kregen een platform (net zoals een dakgoot) waarop ze de bal konden plaatsen waardoor deze richting de toren rolde
  2. Blikken om ver werpen
  3. Ring-Ring, Who’s on the phone? Blikken met draad tussen waardoor je elkaar als een telefoontje kan horen
  4. Muziekinstrumenten (allemaal gemaakt uit blik) waarop de kinderen zich konden uitleven. Bijvoorbeeld shakers, trommels, blikken met zand in,…
  5. Blikken van alle formaten die de kinderen op staanders moesten plaatsen. Op deze manier werd het reiken in de hoogte gestimuleerd.
  6. Pittenzakjes die de kinderen in blikken moesten leggen. Hiermee trachtte we ook het tellen te oefenen, door systematisch te werk te gaan.

  

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.