Culturele ervaring

Op verkenning in Ljubljana heb ik al enkele mooie dingen tegengekomen. Zo heb je de Zmajski most (Drakenbrug). De draak is het symbool van Ljubljana en verwijst naar een oude legende van de Griekse prins Jason. Deze prins zou tijdens zijn tocht, Ljubljana gesticht hebben en een draak hebben gedood.

Tijdens mijn wandeling kwam ik enkele mooie plekjes tegen die een speciale betekenis hebben voor Slovenië. De eerste foto is een foto van de fontein van de drie rivieren, namelijk de Ljubljanica, de Sava en de Krka. op de 2 de foto zie je de Sint-Nicolaaskathedraal. De 2 laatste foto’s (standbeeld en roze huis) staan op het belangrijkste plein van Ljubljana, het Prešerenplein. Het standbeeld is van France Prešeren, een nationale dichter van Slovenië.

 

Hier zie je al een kleine sneak peek van het Ljubljana Castle. Dit zal ik een van de volgende dagen bezoeken. Foto’s hiervan volgen later deze week 😉

Dit zijn foto’s van een archeologisch onderzoek dat op dit moment aan de gang is.

21/07/2021

Vandaag ben ik het Ljubljana Castle gaan bezoeken. Dit kasteel is boven op een berg gelegen en om hier te geraken nam ik een kabelbaan die vlakbij was.

22/07/2021

Vandaag ben ik met een boot gaan varen. Dit is de eerste en daarbij ook de enige houten boot die je op de Ljubljanica river kunt vinden. Ook is er een mooie bar aanwezig waar je lokale wijnen kan proeven. De boottrip duurt ongeveer 45 minuten en kost 10 euro per persoon. Onderweg krijg je een uitleg over de verschillende bruggen die je passeert en kan je steeds vragen stellen indien je dit wenst. Ze spreken goed Engels. DIT IS ZEKER EEN AANRADER!

23/07/2021

Vandaag heb ik een ritje gemaakt met een treintje. Dit treintje rijdt doorheen Ljubljana en passeert enkele toeristische plaatsen. Ook is er een audio uitleg aanwezig die in 11 verschillende talen een uitleg geeft over elk belangrijk gebouw of belangrijke plek. Er is zelfs een Nederlandse versie beschikbaar, zeer fijn om eens te doen en om de stad op een andere manier te leren kennen.

 

Tijdens een wandeling door de stad kwam ik toevallig de Universiteit van Ljubljana tegen. Dit vind ik een zeer mooi gebouw, waar een groot plein aanwezig is waar er in de zomer veel evenementen plaatsvinden.