Bezoeken donderdag en vrijdag

Donderdag heb ik het lokale kinderziekenhuis, Temple Street Childrens University Hospital, bezocht. Hier werd ik vriendelijk ontvangen door 2 ergotherapeuten, de ene is gespecialiseerd in neuro en de andere in orthopedie en geestelijke gezondheid. Bij de rondleiding wist ik dat ik mijn medelijden aan de kant moest zetten, zeker op de neuroafdeling.

Ik vond het heel interessant om te zien hoe ze werken op de mental health afdeling (de psychiatrische afdeling). Psychische problemen bij kinderen aanpakken is zeer complex, maar hun werking is zeer effectief. Meestal hebben deze kinderen een lichamelijke ziekte (bijvoorbeeld epilepsie) of nemen ze medicatie waar de psychosociale problemen uit verder komen.

In het algemeen werken ze hier met dezelfde assessments (bijvoorbeeld Movement ABC) en met dezelfde modellen (bijvoorbeeld MOHO) als in België.

Ik was ook heel benieuwd naar het bezoek in het St John of God Hospital, wat een psychiatrisch ziekenhuis is, dat in de top 5 van beste psychiatrische ziekenhuizen in Europa staat. Ook wil ik heel graag in de psychiatrie werken later, specifiek in de ‘mobiele teams’ die patiënten die langdurig zijn opgenomen terug begeleiden in het dagelijks leven. Zij doen ook begeleiding na het ontslag van de patiënten, dus hiervoor heb ik veel uitleg gekregen, wat heel interessant was.

Ik kan dus zeggen dat ik 4 geslaagde bezoeken heb gehad, die allemaal heel veel moeite hebben gedaan om mij een boeiende dag te bezorgen. Ik heb dan ook veel bijgeleerd.