Zwaar, maar interessant dagje

Na de meer dan 2 uur lange rit kwam ik doorweekt en moe aan in The National Rehabilitation Hospital deze ochtend. Gelukkig werd ik er vriendelijk ontvangen, en kreeg ik al snel mijn dagschema. Ik mocht doorheen de dag met verschillende ergotherapeuten gaan praten en even meelopen. Elke ergotherapeut heeft een andere taak.

Zo heb ik gezien hoe ze werken met ‘Electronic Assistive Technology’ (dit is bijvoorbeeld het aanzetten van een radio met een programma via hoofdbesturing), met spalken, met ‘Education Groups’ (bijvoorbeeld voor patiënten met een hersentrauma), ‘Vocational Assessment'( wat assessment zijn die meten of een persoon klaar is om te gaan werken, of aan wat nog gewerkt moet worden), … Elke ergo heeft zijn eigen domein waarin hij gespecialiseerd is.

Op het einde van de dag had ik nog de kans om met studenten te praten. Deze waren heel geïnteresseerd en tegelijkertijd verwonderd over de richting ergotherapie in België (bijvoorbeeld dat we geen ingangsexamen hebben, dat het op hogeschool niveau is,…).

Kortom was dit een heel vermoeiende maar leerrijke dag, vol met heel interessante mensen.