Eerste dagen in het mooie Schotland!

Hi!

Ondertussen zit dag 4 in Schotland er ook weer op!

Op dag één ben ik Stirling wat gaan verkennen, het was echt geweldig mooi weer! De uitzichten waren fantastisch, het zonnetje scheen, echt een perfect begin van dit avontuur. Op dag 2 ben ik op dagtrip naar Glasgow gegaan. Persoonlijk vond ik dit een beetje tegenslagen, ik had de stad mooier verwacht. Al heb ik daar wel echt héél lekker gegeten, veruit het hoogtepunt van de dag!

     

Gisteren was een iets rustiger dagje, oorspronkelijk ging ik naar Edinburgh. Helaas waren alle treinen afgeschaft wegens storm Malik, dus dan ben ik maar weer Stirling gaan verkennen. Weer een paar prachtige plekjes tegengekomen! Het is echt een hele mooie, pittoreske stad.

Vandaag mijn laatste ‘vrije’ dag, want morgen begint natuurlijk mijn eerste stagedag! Aangezien Edinburgh gisteren niet kon doorgaan, heb ik besloten om vandaag te gaan. Zo gek dat alles op zondag open is?! Van musea, tot winkels, koffieshops, alles! Ik was zo aangenaam verrast van hoe mooi Edinburgh is. Zo’n mooie uitkijkpunten en mooie gebouwen.

     

In één bepaald musea kwam ik een bepaalde ‘attractie’ tegen… Meteen had ik het door; dit was hetzelfde concept als wat wij kennen bij spiegeltjerapie! Het zorgde voor een mengelmoes van emoties en gedachten, waarbij ik mij enerzijds de grootste seut ter wereld voelde die officieel geobsedeerd is met de opleiding en anderzijds was ik hier zo mega enthousiast over! In dat museum is het een bezienswaardigheid, terwijl wij dat als behandelmethodiek gebruiken. Geeft mij toch weer een trots en warm gevoel als ergo in spé!

De Schotse taal kan moeilijk zijn om te verstaan, zeker als twee Schotten tegen elkaar zijn aan het praten. Je oor is ook niet altijd gericht op wat ze zeggen, waardoor je het ook niet altijd hoort als er dan plotseling wél iets tegen jou wordt gezegd -> Awkward!! Ondertussen ben ik de tel al kwijt geraakt in blunders en schaamtevolle momenten hier, maar hey… Ik doe kei hard mijn best en ik probeer mij steeds te blijven herinneren dat dit de eerste en laatste keer is dat ze mij zullen zien haha!

Morgen begint mijn stage! Ik vind het zo spannend en ik ben zo enthousiast! Hopelijk gaat alles goed verlopen!!