Tubberödhus on the beach

Hej nieuwsgierigen van het thuisfront!

Aangezien ik enkele dagen niet meer heb gepost, ga ik verschillende berichten plaatsen over elke dag apart;

Dit bericht –> over dinsdag 30 oktober 2018

Dinsdag was mijn tweede dag in het Tubberödhus. Caisa vertelde me eerder dat ik naar een feestje zou met Lena (een collega van Caisa) in een ander woonzorgcentrum genaamd Lilldal. Het was een afscheidsfeestje voor een 10-tal ouderen die terug verhuisden naar het Tubberödhus. Eerder verhuisden ze naar Lilldal aangezien er een vleugel in Tubberödhus werd gerenoveerd. De ouderen hebben meer dan 8 maand er gewoond en sommigen waren erg bezorgd over de verhuis va hun spullen. Ik hielp samen met Lena de tafels klaarzetten en de ruimte decoreren. De chefs van het woonzorgcentrum hadden enkele heerlijke taarten gebakken. Er werden bloemen uitgedeeld en een bedankingswoordje van de ouderen voor het personeel. Het was zeer gezellig aangezien het hier de gewoonte is dat het personeel en de ouderen samen aan tafel zitten en genieten van een stukje taart.

Na het feestje ging ik met Lena terug naar het Tubberödhus. Nadien aten we het avondeten in het woonzorgcentrum met de ouderen. Dat is ook een van de fijne gewoontes in het Tubberödhus.Vervolgens volgde ik Caisa tijdens een avondshift en was het nog maar eens duidelijk hoe hecht ze hier zijn met de ouderen. Als een oudere zich niet goed in zijn vel voelt, wordt er tijd vrijgemaakt en slaat de zorgkundige de arm rond de oudere om een fijn gesprek aan te gaan.

In Lilldal hebben ze een zonnekamer, waar ouderen in een zonnestoel kunnen zitten met als achtergrond geluid de golven van de zee. Ouderen kunnen er gaan zitten en lichttherapie volgen aangezien het in de winter zeer donker is in Zweden is het goed voor hun gezondheid/

 

Aan het uitleggen aan een oudere wat ik nu eigenlijk in Zweden kom doen, 😉 

Caisa met een bewoonster

Zorgkundigen moeten in het Tubberödhus ook de was doen van hun ouderen.