Therapist by week, tourist by weekend

Cześć! (omdat we onder vrienden zijn)

Onze nieuwe woordjes:

jeść = eet
kawałek = beetje
osłona = wacht
jaki kolor = welke kleur

szczęśliwy = blij
zły = boos
smutny = verdrietig
przestraszony = bang
oko = oog
nos = neus
usta = mond
ucho = oor

Zoals jullie misschien kunnen afleiden uit de keuze van onze woordenschat, zijn onze therapiedoelen onder andere rond het lichaamsschema en de emoties. Andere doelen zijn rond de bewegingen van het voorbereidend schrijven, de differentiatie tussen de vingers, de grepen, oog-handcoördinatie, ruimtelijk inzicht enzovoort (geen zorgen liefste leerkrachten, we hebben onze doelen mooi opgesteld hoor!).

Even ter informatie:
We hebben beide drie kindjes toegewezen gekregen, namelijk een volgkindje, een kindje waaraan we ook therapie mogen geven en een kindje die we mogen helpen met ADL (voor niet-paramedici: ADL = onder andere zelfstandig leren eten, wassen, tanden poetsen, naar de WC gaan). Onze volgkindjes zijn broer en zus, zij is een jaar jonger.

We geven onze therapieën steeds individueel omdat de kinderen anders afgeleid zijn. Zo zijn we ook telkens met twee om te observeren tijdens een therapie (en natuurlijk elkaar te helpen als het even niet lukt). In onze map met foto’s voegen we enkele foto’s van de therapieën van deze week toe, zo moeten wij deze niet allemaal uitschrijven (saai voor jullie, saai voor ons).

We hebben beide het gevoel dat we er aan het inkomen zijn. We weten al beter wat de kinderen kunnen en niet kunnen, wat ze graag doen en wat voor hun grote afleiders zijn. Het is heel fijn om hier te werken, deels door de kinderen, deels door het personeel. Het personeel is heel vriendelijk en ze proberen ons desondanks de taalbarrière toch altijd te helpen. De eerste week is gevlogen!

WEEKEND

We zijn dit weekend naar Wrocław, de stad naast ons dorp Jaszkotle, geweest. Het weer was niet geweldig, maar de stad gelukkig wel. We hadden ons een stadsplan met alle bezienswaardigheden aangeschaft zodat we goed de toerist konden uithangen.

Kaart in de hand, reisgids in de jaszak, rugzak met alle litskes vastgemaakt voor extra comfort, goede stapschoenen en een gsm voor foto’s in de hand. Ons meest stijlvol moment. (Nee, geen foto’s. Sorry, not sorry.)

Blijkt dat wij geboren toeristen zijn want we hebben bijna alles gezien! Dit kan ook lliggen aan het feit dat Wrocław op het plan groot leek, maar dat dit eigenlijk niet zo groot was. We zijn toch een paar keer dezelfde gebouwen gepasseerd, wat wil zeggen dat we de stad een paar keer zijn rondgestapt (wij zijn zo sportief). We verbleven in een hostel waar we sliepen in een gemengde kamer van 8 personen. We moeten toegeven dat we niet zo avontuurlijk zijn en toch wel wat zenuwen hadden voor onze kamergenoten. Bleek dat dit niet nodig was want het waren een groep Polen die toch al de 20 x 2 voorbij waren. Zondagnamiddag zijn we terug toegekomen in het weeshuis met pijnlijke spieren en voetjes (toch niet zooo sportief), maar wel zeer voldaan.

Trouwens, hadden we al vermeld dat we de reis naar en van Wrocław met de Anitabus hebben gedaan? Oh ja, wij zijn pro-Poolse-bus-nemers geworden!

Trouwens trouwens, volgens Wikipedia heeft Wrocław een totale oppervlakte van 292,9 km², wat nog wel veel is (Brussel-stad is 32,61 km²). Wat dus wil zeggen dat we nog veel gemist hebben of toch sportief zijn!

Goed, wij zijn moe. Tot de volgende!
Do widzenia