Laatste dagen vakantie én de eerste stagedag

Hallo allemaal!

De laatste dagen vakantie hebben we (Lisa, Julie, Céline en ik) nog een paar plaatsen bezocht (zoals Montmartre en Notre Dame). Na hun vertrek heb ik me toegespitst op de voorbereiding van mijn stage. Deze voorbereiding bestond vooral uit het vertalen van de belangrijkste zaken en het afdrukken van de nodige documenten.

Na een korte nacht (moeilijk in slaap geraakt en vaak wakker gekomen, waarschijnlijk toch wel door de zenuwen) ben ik rond iets voor 8u vertrokken richting stage. Aangezien ik liever de eerste dag wat te vroeg kom was ik er ook al rond 8u40 terwijl ik er pas om 8u55 moest zijn. Nadat ik me had aangemeld moest ik even wachten aangezien de ergo’s er nog niet waren. Even later kwamen ze me halen en mocht ik naar mevrouw Damamme gaan (Coordinatrice de soin), dit gaf me natuurlijk weer wat zenuwen. Toen ik in haar bureau toe kwam zei ze meteen ‘er is een probleem’. Ze begon te vertellen wat er allemaal was fout gelopen en na 5 minuten vroeg ze of ik het eigenlijk wel allemaal verstond dat Frans. Nadat ik had gezegd dat ik alles had verstaan, zei ze dus dat ik niet kon beginnen met mijn stage voor ik de ‘convention’ in orde had gebracht. Dit was de overeenkomst tussen de school en de stageplaats. Blijkbaar had de universiteit in Parijs dit ondertekend in plaats van mijn stageplaats. Ik terug naar huis het papier gaan zoeken, opnieuw doorgestuurd naar school en vervolgens terug naar centrum Parijs. Toen ik terug in het ziekenhuis toekwam was het 11u ongeveer. Ik moest terug naar haar kantoor en toen was er een volgend ‘probleem’. Ze was het ook niet echt zo eens over de 4 dagen stage per week. Aangezien dat in Parijs toch 5 dagen zijn en 35 uur per week. Nadat ik het document had getoond stemde ze er toch mee in, gelukkig want ik had mijn treinticket naar huis al besteld voor volgende week! Hierna mocht ik me gaan omkleden en mijn stage kon (met enige vertraging) beginnen 😉

Vandaag was (uitzonderlijk) enkel Lucie er als ergotherapeut. Ze is één van de vier ergo’s en heeft ook in Brussel gestudeerd (in het Frans natuurlijk). Ze was heel vriendelijk en ook zei vroeg na een tijdje of ik alles wel verstond. Sommige (medische) termen zijn niet echt te verstaan en probeer ik dan wel af te leiden uit de context, maar anders vraag ik het gewoon en legt ze het gemakkelijker uit. De dag is redelijk snel vooruit gegaan en ik heb veel verschillende pathologieën zien passeren. De andere ergo’s waren er dus niet. Eén van de drie (Robin) werkt maar halftijds als ergo (en voor de rest is hij leerkracht), nog een andere ergo is vervroegd in zwangerschapsverlof en de laatste ergo is tot donderdag in vakantie.

Hier werken ze eigenlijk in blokken van 35 (voor ortho) en 45 minuten (neuro), maar toch meer richting de 35 minuten. Als de patiënten te vroeg zijn laten ze ze echt wachten tot het aan hun is, zo blijft de deur gesloten tot het 9 uur is en de therapieën beginnen. Verder komen de patiënten 1, 2 of maximum 3 keer per week langs. Ze werken hier als ergo ook maar met 1 patiënt te gelijk, behalve vandaag dan omdat Lucie de patiënten vande andere therapeuten overnam. Aangezien dit een dagcentrum is komen ze telkens een hele voor- of namiddag langs, waar ze dan de kiné, ergo, logo,… zien. Wat ook wel leuk is, is dat er op -1 ook een zwembad is, waar ze ‘balnéothérapie’ doen, wat lijkt op een soort aquagym.

Ziezo, na een toch wel vermoeiende dag ben ik blij dat ik op kot ben! Ik ga hier nog een paar woorden opzoeken die ik niet zo goed begreep en dan wat eten maken.

Tot de volgende!