Week 3

Hallo allemaal!
Na een rustig weekendje terug in België (waar ik van genoten heb!), is het terug menens! De stage is terug begonnen en ik heb nu elke dag een vijftal patiënten waaraan ik therapie geef. Dit verloopt wel vlot en ik heb meer en meer (en een vlotter) contact met de patiënten. Ook met de ergo’s verloopt het vlotter 😉
Ik heb deze week de tableau canadien mogen uitproberen op een patiënt met een brandwond aan haar hand, dit was toch moeilijker dan op mijn stagementor! Na wat sukkelen is het toch gelukt, hopelijk gaat het volgende keer wat vlotter 😉 Op het einde van de week had ik toch wat meer moeite met oefeningen vinden aangezien ik sommige patiënten tot 3x per week heb en het niet altijd gemakkelijk is. Hierbij helpen de ergo’s me dan wel heel goed, zo zetten ze me op weg en laten me ze nadenken zodat ik toch zelf een oefening vind. Tijdens of na een therapie vragen ze ook altijd een paar dingen om te polsen waarom ik iets doe. Ook geven ze me dan advies om nog in dezelfde oefening nog iets extra te oefenen. Echt leuk (maar ook soms wel moeilijk)!

Volgende week is het tijd voor tussentijdse evaluatie, ik heb toch wel wat stress 😉 Ik ben benieuwd voor welke nieuwe patiënt ik een intake gesprek ga moeten voorbereiden (en uitvoeren) samen met al het bijkomende werk (assessment, therapieplan,…). We zien wel!

Maar eerst het weekend! Hier ga ik samen met de meisjes van mijn kot en nog een andere studente ergo een paar leuke plekjes opzoeken voor als er bezoek komt!

Tot de volgende 😉