Tweede week stage

De tweede week stage zit er al bijna op!

Morgen is mijn laatste dag en ’s avonds vertrek ik met de Thalys richting Brussel. Een weekendje thuis!

Deze week heb ik al wat oefeningen uitgeprobeerd op een paar patiënten. Echt gemakkelijk was dit niet omdat ze het op het moment zelf vragen en dat ze soms in kort zeggen wat er net geoefend moet worden en ik het niet altijd versta. Ik heb wel al wat vooruitgang gemaakt op het verstaan van iedereen, maar ze praten ook met hun patiënten heel medisch. Wat ik raar en ook wel moeilijk vind. Ik heb al twee testen mogen afnemen, wat ook niet echt gemakkelijk is in het Frans.

Vandaag hebben ze gezegd dat ze tijdens de tussentijdse evaluatie (9 maart) nog iets extra gaan testen. Zo ga ik een nieuwe patiënt voorgeschoteld krijgen, waar ik 30 min tijd krijg voor het dossier in te lezen, dan 30 min voor intakegesprek en voor de af te nemen testen. Hierna krijg ik even tijd om een therapie voor te bereiden en deze therapie moet dan weer 30 min duren. En na deze therapie zullen ze dan enkele vragen stellen en mijn evaluatie maken volgens het document. Ik krijg al stress op voorhand! Verder moet ik zelf kijken aan welke patiënten ik therapie wil geven. Per dag zijn dit ongeveer 5 mensen, wat wel meevalt. Deze moet ik dan op voorhand voorleggen en ook al vertellen welke doelen ik nastreef en hoe ik dit ga doen. Naast deze taken zal ik elke woensdag een kleine ‘presentatie’ moeten geven over een onderwerp, volgende week zal dit MS zijn. Dit is dan om mijn (medische) woordenschat uit te breiden. Deze presentatie mag ik wel voorbereiden tijdens de stage zelf. En deze presentatie is natuurlijk enkel aan de ergo’s.

Een van de ergo’s vraagt heel specifieke informatie om te peilen naar mijn kennis. Volgens mij denkt hij dat deze kennis niet zo groot is, maar dat komt vooral doordat ik het niet goed kan uitleggen in het Frans. Zo gebruiken zij veel andere woorden waar ik op het moment dan niet kan opkomen. Ik hoop dus dat dit snel zal verbeteren en dat ik snel duidelijk kan maken dat ik er wel nog veel van weet. Er is wel wat informatie aanwezig op de stageplaats en deze kan ik dan ook inkijken tussen therapieën door bijvoorbeeld.

Nu ga ik mijn zak verder maken voor het aankomend weekend, ik kijk er naar uit!

Tot volgende week!