Warburton, Redwood Forest & Marysville

Op zondag 17 februari ging ik met mijn gastgezin op stap. Er stonden heel wat wandelingen gepland op verschillende plaatsen. We vertrokken in de voormiddag naar Warburton, waar we een wandeling maakten langs de rivier. De Yarra rivier loopt zelfs helemaal tot in het centrum van Melbourne. Heel mooie natuur en het geluid van water vond ik heel rustgevend.

Nadien reden we naar de volgende plaats, waar we eerst picknickten. Vervolgens gingen we wandelen in Redwood Forest, waar alle bomen heel netjes geplant staan op bijna perfecte rijen, vanuit welke richting je ook kijkt! Heel mooi om te zien en te wandelen. De bomen waren ook heel erg hoog, wat indrukkend was. Naast dit stuk bos bevond zich nog een ander deel met andere soorten bomen en water. Ik wandelde zelfs over een boomstam over het water. Eerst met een bang hartje dat ik in het water zou vallen, maar nadien was het alleen maar leuk!


Als laatste stop gingen we naar Marysville. Een groot deel van de natuur werd hier jaren geleden verwoest door een bosbrand, maar gelukkig blijft er nog  heel wat over en begint er ook stilaan nieuwe natuur te groeien. Op deze plaats zagen we een grotere waterval. Ik besloot om samen met de kinderen de wandeling naar de top van de waterval te ondernemen. Dit was best een heuse klim, maar het was het zeker waard! We genoten van het uitzicht en het water. Eenmaal terug beneden beklommen we wat rotsen van de waterval, zochten er verfrissing en proefden zelfs van het water, dat verrassend lekker was.

 

Steavenson Falls Conservation Reserve

Het was een druk, maar fijn weekend! Nu is het bedtijd, want morgenochtend gaat de wekker al vroeg af voor een derde week stage! Het zal niet lang duren vooraleer ik in dromenland vertoef, want ik ben best moe. 🙂

2 gedachten over “Warburton, Redwood Forest & Marysville

  1. Hoi Lieze,

    Wat leuk om je verhalen te lezen! Ik wil vanaf september 2019 graag een half jaar stage lopen in Australie, maar ik ben nog druk op zoek naar een stageplek. Jou stageplek klinkt er leuk! Is er misschien een mogelijkheid om met jou verder in contact te komen?

    • Hey Maud!
      Bedankt voor je berichtje en je leuke reactie. Dat is zeker mogelijk! Je kan me contacteren op Facebook, of als je liever via mail correspondeert, laat me dan iets weten en dan stuur ik je een mailtje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *