Stageweek 3

Ook de derde week stage zit er al op. Op maandag had ik een wat moeilijkere dag, ik voelde me heel moe en we kregen een aantal kinderen met moeilijker handelbaar gedrag over de vloer. Ik had een sessie voor de namiddag voorbereid, maar het kind had zo’n slechte bui dat het niet is kunnen doorgaan. Dat was wel een kleine teleurstelling. Gelukkig verliepen de volgende dagen wel vlotjes. Het lijkt alsof er hier minder uren in een dag zitten, zo snel gaat het telkens voorbij! 🙂 Ik mag al geregeld deeltjes van therapie overnemen of samenwerken met mijn mentor. Bij sommige kinderen is het beter dat zij de therapie blijft leiden. Voor sommige kinderen is het moeilijk om een verandering door te maken, of hun gedrag kan uit de hand lopen en mijn mentor kent hen al goed. Soms word ik dan wel betrokken, maar ik krijg dan ook steeds de taak om de notities te maken en observaties neer te schrijven voor de verslagen. Op dinsdag ging ik een kijkje nemen bij de ‘aquatic OT’, waarbij er ergotherapie wordt gegeven in het zwembad. In de namiddag gaf ik twee sessies rond grove motoriek in de ‘gym’, en deze mocht ik zelfstandig leiden. Ik werkte met kinderen aan spierkracht, coördinatie, springen, evenwicht en nog meer. Deze therapiesessies verliepen goed en dat gaf me voldoening! Ik vond het fijn om met de kinderen te werken. Op voorhand was ik wat zenuwachtig, omdat ik niet wist hoe het ging verlopen, maar het ging vlot. Dat bewees me nog maar eens dat ik het liefst met kinderen werk en met dit gebied het meeste voeling heb. Ook van mijn mentor kreeg ik complimentjes dat ik het goed gedaan had en dat ik zelfs een ‘moeilijker’ kind in de hand kon houden.


Gym – bewegingsruimte grove motoriek

Op woensdag ging ik een sessie observeren bij Betty, de supervisor. Althans, dat dacht ik toch, want ik mocht de sessie overnemen! Het was onverwacht maar toch verliep alles goed. Ik kreeg zelfs complimenten van de supervisor, dat was wel een speciaal gevoel. Ik vertelde haar dat ik het soms wat moeilijk vind om te weten hoe ik als therapeut moet omgaan met de kinderen, omdat zij zeer uitbundig is en Emma heel direct en ‘luid’. Ik ben eerder kalm, met af en toe wat uitbundigheid, en strikt waar nodig. Betty zei dat dit eigen persoonlijkheid is, en dat de mijne zeker goed zit en deze als therapeut dus ook in orde is. 🙂 Soms vind ik het wel nog wat raar om met de kinderen te communiceren of tot orde te roepen in het Engels, omdat ik niet gewoon ben en nog nooit deed. Gelukkig gaat het Engels praten wel goed en met begrijpen heb ik geen enkel probleem. Ik kreeg deze dag ook een stapeltje assessments (Sensory Profile) om te scoren. Dit is een vragenlijst die door ouders en/of leerkrachten ingevuld kan worden, om zicht te krijgen op de zintuiglijke verwerking (sensory processing) van het kind.

Op donderdag was het mijn vrije dag, en werkte ik aan mijn stagerapportering. Op vrijdag bevonden we ons weer op de andere locatie in Kilsyth. Hier hadden we een rustige dag met enkele cliënten en een uurtje supervisie om wat dingen te bespreken. Zo was ook de derde week al snel weer om! Mijn mentor en ik beseften dat de stage over een week al halfweg is! Ik heb alweer geen foto’s genomen, omdat we altijd te druk bezig zijn of ik er niet aan denk. Ik probeer er werk van te maken nog voor mijn stage eindigt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *