La primera semana

Hola,

Hier zijn we met ons verslag van de eerste week.
Woensdag hebben we mogen deelnemen aan een sessie over de preventie van rugklachten.
Deze was voorzien voor alle hulpverleners in het centrum, maar voornamelijk verpleegkundigen, de poetsdienst en het kookteam waren aanwezig. De sessie werd gegeven door de fysiotherapeut van het centrum. Hier spreken ze immers niet over kinésisten, maar over fysiotherapeuten. Uiteraard waren we al op de hoogte van alle informatie die hij gaf, maar het was wel praktisch het allemaal eens in het Spaans te horen. Bovendien hebben we vele oefeningen aangeleerd die nuttig kunnen zijn om de rugspieren te versterken.

P1070500_Fotor

Foto’s van onze instelling kunnen we helaas niet prijsgeven, dit is immers verboden. Wel kunnen we een kleine beschrijving geven van wat we er juist doen:
In de voormiddag zitten we in het therapie-lokaaltje zelf. Hier mogen de patiënten zelf een activiteit kiezen om uit te voeren, waarbij wij ze begeleiden. Omdat zij weinig capaciteit hebben tot leren, zijn de activiteiten gericht op occupationele tevredenheid gebruikmakend van empowerment.
In de namiddag trekken we naar de leefgroepen voor het uitvoeren van activiteiten gericht op grove motoriek. Deze week was het thema binnen de leefgroepen basketbal, dus deden we verschillende activiteiten met de bal (vb. omhoog smijten, naar elkaar gooien, in een korf gooien e.d.)

Na inspanning, komt uiteraard ontspanning. Daarom trokken we regelmatig de stad in om dingen te bezoeken. We hebben nog lang niet alles gezien, maar kunnen nu al zeggen dat er vele verborgen pareltjes zijn.

IMG_0967_Fotor

Volgende week zijn we er weer, met meer!

Adios