Een kleine up-date

Na een lange afwezigheid, wegens ons druk Spaans leven, zijn we er opnieuw met allerlei verhalen.
Op vlak van stage is er niet veel verandert, het is een dagelijkse routine waarin we ondertussen ons plekje hebben gevonden.
foto 3 kopie_Fotor
(Therapielokaal)
foto 2 kopie
Wel hebben we de mogelijkheid gehad een ochtend mee te lopen met de opvoeders van de patiënten, waarbij we het ochtendritueel van kortbij hebben kunnen meemaken. Bovendien hebben we gesprekken gehad met de sociaal assistent en de fysiotherapeut van het centrum. De werking van de fysiotherapeut is nauw aansluitend met die van een kinesist in België, met het verschil dat zij hier ook de patiënt adviezen geven over hulpmiddelen en aanpassingen. In ” el camp” is dit niet de taak van de ergotherapeut.

Er zijn ook een paar dagen voor ons weggevallen omdat er feestdagen waren en onze mentor enkele dagen ziek is geweest. Hiervan hebben we gebruik gemaakt om de stad verder te ontdekken. Zo zijn we de expo gaan bezichtigen en zijn we een kijkje gaan nemen in één van de grootste aquariums van Europa.

Gisteren hebben we voor de eerste keer een grote fiesta gehouden met alle nieuwe studenten in ons huis. Dit kon op geen betere manier gevierd worden dan met een emmer Sangria van maar liefst 30l, de avond was onmiddellijk goed ingezet!

Morgen zetten we onze eerste stapjes in de lessen van de Universiteit. We starten immers onze intensieve cursus Spaans die 3 weken zal duren. Hopelijk dat dit zijn vruchten zal afwerpen.

Wat ons verder nog te wachten staat in onze laatste week van “El Camp” is nog interview met de apotheker, psycholoog en het carnavalsfeest. Wat er nadien met ons zal gebeuren, is zowel voor u als voor ons een groot raadsel!

Tot snel.