Weekendje weg naar Wroclaw

Ons eerste weekend zit erop. We hebben van dit weekend gebruik gemaakt om de cultuur beter te leren kennen en een beetje te kunnen ontspannen. Het was nogal een avontuur om met de bus tot in Wroclaw te geraken. Niet wetende waar we moeten afstappen en een buschauffeur dat geen Engels kon. Door middel van een gokje, zijn we toch aan de juiste halte afgestapt.

Na een halfuurtje stappen met heel wat omwegen door de gps hebben we ons appartementje bereikt. Alle stress is weg, laat het weekend maar beginnen. Na het uitpakken van onze valiezen zijn we richting de grote markt vertrokken op zoek naar wat lekker eten. Deze keer zonder de vele omwegen 🙂 Na een lekkere pizza was ons maagje goed gevuld en kropen we onder de wol.

De volgende dag zijn we de stad gaan verkennen. Dit deden we al zoekend naar de kabouters. Dit vonden we een leuke manier om de toeristische plekjes te bezoeken. Twee vliegen in één klap. Spijtig genoeg hebben we de kaboutertjes niet allemaal gevonden.

 

Na onze heuse zoektocht sloten we de dag af met een bezoek aan de kerstmarkt. Door al de lekkernijen die daar werden aangeboden, konden we het niet meer weerstaan en hebben we onszelf eens goed getrakteerd.

 

 

Op zondagvoormiddag zijn we naar het winkelcentrum Wroclavia gegaan. Het was een mooi en vrij modern winkelcentrum, waar het aangenaam was om te vertoeven. We hadden hiervoor gekozen, omdat we na lang zoeken tot het besluit kwamen dat de laatste bus naar Jaszkotle al vertrok om 12u43.

 

Na een leuk weekend zijn onze batterijen volledig opgeladen. Op naar de komende dagen :-).