‘Wanneer doorverwijzen niet genoeg is.’

Vorige week kwam er een vrouw naar Margot en mij met de hulpvraag naar voeding zoals melk en pampers voor haar kinderen. De vrouw was maar één taal machtig en dat was Russisch. Doucheflux heeft verschillende mogelijkheden die worden aangeboden maar het bieden van voeding en pampers is geen mogelijkheid.

Als volgt ben ik naar de vrijwilligers gegaan met de vraag of er toevallig toch geen pampers aanwezig waren, jammer genoeg niet. Na rondvraag te doen en de situatie uit te leggen aan de verschillende medewerkers kwam ik terecht op de sociale dienst van Doucheflux. De sociale dienst vertelde mij over een organisatie genaamd ‘Nasci’. Het is een organisatie dat instaat voor het kind gelegen te Schaarbeek.

Na een tweetal telefoons te plegen met de organisatie en een verscheiden tijd later kwam ik tot de afspraak dat mevrouw volgende week maandag zou mogen langsgaan voor een afspraak. Met een vertaler-tolk en google translatie bij de hand hebben wij dit kunnen overbrengen.

Op maandag 11 Oktober kwam ik met een afwachtende houding naar Doucheflux toe.
Niet wetende of mevrouw haar afspraak zou nakomen. We hadden afgesproken aan de ingang van Doucheflux en om 13u30 kwam ze gelukkig toe met een andere vrouw bij zich. Vervolgens ben ik met de twee vrouwen vertrokken richting Brussel-Zuid en hebben we daar twee trams genomen om uiteindelijk te eindigen bij de organisatie ‘Nasci’ te Schaarbeek. Nasci heeft na verschillende vragen de vrouwen kunnen helpen. De vrouwen kregen verzorgingsmiddelen, dekens, kleren, pampers en papflessen. De dankbaarheid was zo groot.

Vervolgens zijn wij met een andere tram richting de solidaire frigo gegaan te Schaarbeek. De vrouwen gaven aan honger te lijden en konden in de solidaire frigo genoeg eten terug vinden voor het hele gezin. De dankbaarheid was nog groter.

Op een terugweg naar huis van meer dan 30 minuten op de bus en 10 minuten op de trein kwamen we terug aan te Doucheflux. De voldoening en de dankbaarheid was groot, daarom kan het helpen van één persoon misschien niet de hele wereld veranderen maar het kan wel de wereld van één persoon veranderen.