This is how we do it!

Hallo allemaal

Na even weggeweest te zijn, blikken we terug op onze voorbije stagedagen en het weekend.

Na een geruststellend bezoek aan het ziekenhuis, kon Lotte terug op volle kracht meedraaien. Onze voormiddagen waren goed gevuld met het geven van Shantala massage, snoezelen, manuele therapie en maaltijdbegeleiding.

In de namiddag nemen we elk de tijd om onze volgpatiënt indvidueel te begeleiden. Algemeen streven we er naar om zo veel mogelijk externe prikkels uit te schakelen, om zo de concentratiemoeilijkheden, die bij deze leeftijd vaak aanwezig zijn, te verkleinen. Dit doen we door individueel te werken, het kind te plaatsen met zijn rug naar afleidende prikkels en de therapeutische aanpak tijdens de sessie hier zo veel mogelijk naar te richten.

Liselot legt de focus op de motorische ontwikkeling ( stappen, grijpen, reiken, grepen, ….) Ze observeerde dat deze gebieden niet leeftijdsadequaat verliepen en haar volgpatiënt hier extra stimulatie bij nodig had.

Mike legt de nadruk op de cognitieve en sociaal-affectieve ontwikkeling en leeftijdsadequate grepen. Dit door gebruik te maken van spel.

Lotte observeerde dat het gebruik van creatief materiaal haar volgpatiënt stimuleert in zijn motorische en cognitieve ontwikkeling. Ze werkt aan het bereiken van mijlpalen in de motorische ontwikkeling zoals het kunnen knippen, plakken, rijgen, …

Na onze individuele therapiesessie sluiten we de dag af met een groepsactiviteit. Door gebruik te maken van verschillende materialen zoals bellenblazers, verf, parachutte, ballonnen, … proberen we tijdens groepsactiviteiten de sociaal-affectieve component van onze volgpatiënten te stimuleren. Sommige konden hiervan niet genoeg krijgen.

Onze bewogen werkweek sloten we gisteren af met een ontspannend bezoekje aan de Zoo van Wroclaw. Hier werd Lotte geconfronteerd met enkele van haar angsten, de reptielen. Mede door eindelijk een beetje goed weer, hebben we heel hard genoten van onze vrije dag in de zoo. Om deze dag af te sluiten, besloten we gezellig samen te gaan uit eten. Na deze maaltijd had Mike genoeg gegeten voor een hele week. Tot groot jolijt van Lotte en Liselot bleek de pizza van Mike de grootte te hebben van een fietswiel (letterlijk).

 

Terug thuis begonnen we met het supporteren voor de Rode Duivels. Eén van ons heeft het exact 12 minuten uitgehouden.

Dit was het einde van onze tweede week. Er wachten ons hier nog enkele dagen stage waarin we het beste van onszelf gaan geven op de stageplaats en tijdens de presentatie aan de universiteit van Wroclaw. Om daarna te genieten van een welverdiende vakantie in Krakau.

Vele groeten

Lotte, Liselot en Mike