All we do is work work work!

Om jullie een beter beeld te geven van ons verblijf/werkplaats…

Op het gelijkvloers bevinden zich vooral revalidatiezalen, de snoezelruimte, de keuken, onze kamer, eetruimte,….

Op de eerste verdieping verblijven de jongste kindjes. Hier hebben ze een speelruimte, slaapkamers, eetruimte, badkamers en therapielokalen.

Op het tweede verdiep verblijven de oudere kinderen (soortgelijk met de eerste verdieping)

instelling-3 instelling-1 instelling-2

Onze dag begint met het aanleren van het zelfstandig eten aan onze volgkindjes. Een hele opgave, want het is veel leuker het eten door te zaal te gooien dan in je mond te stoppen.

lore-kindje-eten-geven-onherkendbaar

Nadien is het onze beurt om te ontbijten. De rest van de voormiddag geven we Shantala massages (zie onderstaande foto), Sherborne en andere therapieën.

lore-shantala-massage-onherk

In de namiddag mogen we ons helemaal uitleven als ergo! We werken al spelenderwijs rond kleuren, aantallen, lichaamsdelen,… (ja hoor, allemaal in het Pools).

We geven de kindjes de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en terwijl  stimuleren we hun motoriek. Van een win-winsituatie gesproken! Dit resulteert in prachtige tekeningen: en fier dat ze waren! Iedereen in de instelling heeft hun tekeningen mogen bewonderen.

(Onderstaand kindje heeft heel de namiddag rondgelopen met zijn tekening om deze aan iedereen te laten zien)

kindje-tekenen-onher

Na inspanning volgt ontspanning. Onze jongste volgkindjes mochten de wereld buiten ontdekken. Ruiken, voelen, zien en horen. Hun zintuigen werden overspoeld door prikkels. Ook dit hebben we geweten, eens na de middag waren ze volledig uitgeput en wouden ze alleen maar slapen. Het kind in Jonas kwam terug (/nooit weggeweest) naar boven. Ook hij heeft zich rot geamuseerd op de draaimolen!

Leuke anekdote: Een kindje raapte een tak van een boom op en gaf deze aan Jonas. Dziękuje voor de tak zei Jonas. En plots viel Jonas zijn euro. Tak is namelijk ‘ja’ in het Nederlands en een tak in het Pools is gałęzi drzewa.

kindjes-buiten-spelen-onherkendbaar kindjes-schommel-tweeling-apart-onher kindjes-schommel-tweeling-samen-onherk jonas-wandelen-kindjes-onherk