Midquel van Man’Aige

Hallo leuk dat jullie zo geïnteresseerd zijn in ons avontuur Emoji 😆 Smiley face that squints / XD / >. | wpRock!

29 maart het moment was aangebroken dat we eindelijk onze huisbezoeken mochten gaan doen. Een beetje in spanning om in het Frans de stap te zetten naar gesprekken met multiculturele gezinnen. Vergezeld van twee sociale werkers van Logement Bruxellois vertrokken we naar de woningen. Zo kwam Hanne er met de schrik vanaf door te mogen starten bij een Nederlandstalige vrouw, een erg gezellige dame die zo hard genoot van gezelschap in deze corona tijden. Oké nu terug naar de missie waarom we hier zijn, Hanne ging in gesprek met de vrouw en merkte al meteen op dat de woning niet voldeed om haar veiligheid te garanderen. Overal lagen er verbluffend mooie tapijten, er stonden overal tafeltjes met decoraties. In één woord gezegd het was een gezellig appartementje. Hierboven op kon de vrouw ook niet meer voldoen aan haar participatie aan de maatschappij.

Margaux kwam dan weer terecht in een heel andere context (en ja ook meteen in het Frans). Geen twee maar onverwachts stonden er drie huisbezoeken op het programma. Zo begon de dag met een man die  volledig blind was, hij leeft in een appartement met weinig aanpassingen voor zijn visuele beperking. De volgende persoon was weer een heel andere pathologie, zelfs één die we in de richting nooit tegenkwamen. Het gaat hier over een vrouw met dwerggroei, ze was een heel gezellige dame die meteen open stond om haar appartement te laten zien. Zij toonde haar oplossingen die ze zelf al vond om haar dagelijkse handelen zoveel mogelijk aan te passen aan een woning die niet op haar noden is afgesteld. Bv. De manier hoe ze in bed rolde, hoe ze met een ladder (ja zo’n ladder die wij gebruiken om kersen uit een boom te plukkenKersen Emoji 🍒) een bord uit te kast haalt…

Beiden vonden we het een grote stap in het onbekende omdat we op voorhand niet wisten met welke beperkingen we in aanraking gingen komen. MAAR ook de grootste angst voor vele studenten in het Brusselse. Hoe moeten wij communiceren in het Frans?! Zeker na al drie jaar  (voor diegene die een modeltraject doen sinds het zesde middelbaarDownload Wink Emoji Icon | Emoji Island ) geen woord Frans meer gesproken te hebben. Wat dit nog bemoeilijkte was de factor dat dit een multiculturele doelgroep is. Hierdoor is de kennis van Frans en Vlaams bij vele huurders beperkt en moest er ter plekke een oplossing gezocht worden hoe er in communicatie kan getreden worden met hen.

Why Does XOXO Mean "Hugs and Kisses"? | Sporcle Blog     Hanne & Margaux (again, met de juiste uitspraak rijmt dit)