Mijn eerste dagen in Edinburgh..

Op zondag 1 februari vertrok ik voor mijn stage naar Edinburgh. Na een koude nacht ging ik noodgedwongen overnachten in een Ibis hotel om vervolgens mijn weg te vinden naar een leuke jeugdherberg in het centrum. Op 2 februari ontmoette ik op de universiteit van Edinburgh Mevrouw Caroline Blight dewelke zich ontfermt over de buitenlandse studenten. Een indrukwekkend gebouw met 17 campussen in de hele stad. Mevrouw Blight is een zeer lieve en behulpzame docente. Het is op haar aanraden dat ik in de jeugdherberg ben beland. Op 4 februari dien ik op de universiteit een cursus te volgen en ’s middags maak ik kennis met het ziekenhuis waar ik de volgende weken mijn stage zal lopen. De dagen daarop ben ik nog vrij en snuister ik door de stad.  Ik bezoek het kasteel, wandel tot aan de zee (Portobello) waar het uitzicht fenomenaal is en beklim de heuvels (Arthur’s Seat). Wat is het hier ontzettend mooi!

Maandag 9 februari vangt mijn eerste stagedag aan. We kijken en luisteren veel maar mogen niet echt actief deelnemen. Dinsdag was spannender. Ik mag het plaatsen van een pacemaker bijwonen. De dokters zijn hier heel vriendelijk en hebben enorm veel respect voor de verpleegkundigen. Ik was echt onder de indruk aangezien ik dit nog nooit had meegemaakt. ‘S avonds keerde ik terug naar de jeugdherberg alwaar meerdere studenten logeren waarmee ik goed opschiet. Ook de verantwoordelijke van de jeugdherberg is een fijne man en zeer behulpzaam. Na het avondmaal een lekkere douche en onder de wol want morgen vangt de shift aan om 7u30 en dien ik uitgerust te zijn.

One comment

  1. Beste Manon

    Het ziet er boeiend én leerrijk uit; ik wens je mooie ervaringen toe. Hopelijk kan je tussen het werken door ook wat genieten van de andere ervaringen die een uitwisseling met zich meebrengt.

    Ik wens je graag alle succes toe!

    Lieselot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *