Marie in Santiago De Compostela, Spanje

Mijn derde week – stage

¿Hola, cómo estás?

Deze week ben ik aan de slag gegaan met mijn volgcliëntje!
Het is een jongetje van 3 jaar die gediagnosticeerd is met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Hij is non-verbaal en doet aan zelfverwonding wanneer hij energie-uitbarstingen heeft (kan gaan van zeer blij zijn tot zeer boos).

Door middel van sensorische integratietherapie probeer ik dus aan zijn doelstellingen te werken. Het is een grote uitdaging voor mij, maar ik vind het geweldig om deze aan te gaan omdat het me de kans biedt om te groeien en te leren als ergotherapeut.

Ik heb mijn ideeën voor aanvang van therapie gedeeld met de ergotherapeuten en na goedkeuring mocht ik deze ook geven aan mijn volgcliëntje! Uiteraard was mijn mentor ook aanwezig in de zaal om mij te ondersteunen en nog verder te begeleiden, maar de kans die ik kreeg om mijn ideeën te delen (en dat deze ook in rekening werden gebracht) vond ik geweldig.

Om hem tot rust te brengen, is het zingen van liedjes heel belangrijk. Ik heb dit Spaans liedje nu al een tweetal weken continu in mijn hoofd… En omdat ik zo vrijgevig ben, wil ik jullie allemaal graag ook voorzien van dit ‘cadeautje’ door het nummer in jullie hoofd te planten.

Ik kijk er al naar uit om volgende week er nog verder mee aan de slag te gaan! Tot dan, ciao!