Van België naar Zwitserland

Zaterdag 10 juni 2023, 4u30. Het is zo ver! Tijd om op te staan en eindelijk te vertrekken richting Zwitserland. De stage waar op voorhand zoveel tijd in gekropen is, is dan eindelijk daar.

Om exact 5u vertrek ik met de auto richting Zwitserland voor een reis van 770km. De rit verloopt super vlot & om 15u kom ik aan op mijn bestemming: Saint-Gingolph, Frankrijk.
Ik heb gekozen om in Frankrijk te logeren, vlak over de grens met Zwitserland omwille van het grote prijsverschil voor de accommodatie. Zwitserland is een prachtig, maar helaas ook een zeer duur land.

Nadat ik mijn spullen heb gedropt in mijn appartement en even tot rust gekomen ben, ga ik op verkenning. Ik leg de route af van mijn appartement naar mijn stageplaats. Zo weet ik waar het is, hoelang ik er ongeveer over zal doen en vermijd ik onnodige stress op de eerste stagedag.

Ik trek richting Montreux, de stad in Zwitserland waar ik stage zal lopen. Ik rij van mijn appartement in 35 minuten tot aan de stageplaats. Rond het meer van Genève tot in Montreux en dan hoog de bergen in.
Het uitzicht vanop de stageplaats is prachtig! De zon schijnt en ik heb er een prachtig zicht over het meer.
In de vroege avond geniet ik nog van het mooie weer tijdens een wandeling aan het water & nadien is het tijd om terug te keren naar het appartement. Nog even langs de winkel wat boodschappen doen en daarna genieten van de prachtige zonsondergang.

Het is een zeer lange dag geweest, maar wat een prachtig begin van een hopelijk zeer leuke en leerrijke stage!

Clinique Valmont
Mijn stageplaats, hoog in de bergen
De zonsondergang vanuit Saint-Gingolph
Het meer van Genève
Het uitzicht over het meer van Genève vanuit Montreux. In de verte de besneeuwde bergtoppen van Glacier 3000.