Ook week 2 was snel voorbij

Net als week 1 vloog ook week 2 razendsnel voorbij. Ik krijg steeds meer de kans zelf de sessies voor te bereiden, ze ook te leiden en ook de evaluatie van de sessies mag ik schrijven. Dit begint steeds beter te verlopen.

Op dinsdag vindt er steeds een social explorers sessie plaats. Dit zijn groepssessies waarin gewerkt wordt aan sociale vaardigheden. Ik mocht deze sessie voorbereiden en ook meteen zelf geven. Dit was een hele uitdaging aangezien elke deelnemer zo verschillend is. Dat ik een ‘funny’ accent heb, maakt alles net dat ietsje moeilijker om een boodschap over te brengen. Na een vermoeiend uurtje en hulp van Soetkin heb ik de sessie toch tot een goed einde gebracht en ben ik weer een ervaring rijker!

Op woensdag hadden we een mental health patient. Dit was weer iets helemaal anders. Toch zorgt dit voor leuke afwisseling en kan ik mijn blik omtrent het omgaan met psychische gezondheid verruimen. Tijdens de sessies in de namiddag leerde ik twee nieuwe kindjes kennen. Het is heel leuk om zo veel verschillen te zien tussen alle kindjes en ze ook op een manier verder te helpen die echt werkt voor hen.

Donderdag stond er weer een goed gevulde dag op de planning. Ik leerde nog een paar nieuwe kindjes kennen en er vond opnieuw een mental health sessie plaats. Aangezien mijn mentor nog maar net verhuisd is naar een nieuwe praktijk is het soms wat moeilijk om sessies te geven. De ruimte waar de individuele sessies voor de kindjes zal doorgaan, ’the jungle zone’ is nog niet helemaal klaar. Daardoor vinden de sessies nu nog plaats in een grotere ruimte waar niet alles verloopt zoals ik het in mijn hoofd heb, maar dit zorgt er natuurlijk voor dat die problem solving skills verder kunnen ontwikkelen.

Vrijdag was een rustigere dag. Aangezien ik stage loop in een privé praktijk is er ook veel papierwerk. Dit hoort er natuurlijk allemaal bij, maar daardoor zagen we op vrijdag slechts twee cliënten. Dit vond ik allemaal niet zo erg want… ik heb mijn eerste kangooroo’s gezien! Soetkin vond dat het tijd was voor een pauze van al dat papierwerk en nam me mee naar een plaats waar veel kangooroo’s zitten. Ze zaten wat ver, maar toch ben ik blij dat ik ze gezien heb! Daarna hebben we het gebied nog een klein beetje verkend en toonde ze mij waar ik kon wandelen en naar het strand kon gaan. Ik ga zeker nog eens terug op een vrij moment om het gebied wat verder te verkennen!

Het weekend was wat minder leuk.. mijn gastfamilie is voor 10 dagen op bezoek bij familie die in Queensland woont. Daardoor ben ik nu alleen in het huis. Daarbovenop kwam nog eens dat ik wat ziek was. Ik heb dus niet veel gedaan dit weekend, maar dat maak ik volgend weekend zeker goed.