Ik wil hier niet weg!

Gisteren hadden we een gezellige avond. Er kwam een vriend van Adi en Noam eten bij hen thuis om Shabbat te vieren. Zijn naam is Anton en komt oorspronkelijk van Rusland. Dit kan je goed horen aan zijn accent wanneer hij Engels spreekt. Adi maakte lekkere cannelloni en een soort quiche met mais. We hebben gesproken over de politiek in Israël en de oorlog van de voorbije zomer, toen ik hier ook was.
Ik vind dat een leuke gewoonte, dat in het weekend de familie of zelf vrienden samen komen, om samen te eten en het weekend te beginnen.
Ik leerde enkele woorden Hebreeuws, door met hun hond te spelen. Zoals los laten (ashvi), zitten (shvi), poot (jad) en brave hond (kalba tova). 😀 Ze zegden mij dat ik een goed Hebreeuws accent heb, dit vond ik fijn om te horen 😀

Shabbat dinner

Deze ochtend heb ik weer kunnen uitslapen. Ik ben blij want het is al een drukke week geweest, en het zal nog druk worden met de komende bezoeken.
Als ontbijt heb ik djachnun gegeten. Dat is een soort brood, van Jemenitische oorsprong en het is een typisch ontbijt. Het was heel lekker! Ik hou ervan om verschillende zaken te proeven. Veel  komt overeen met wat wij hebben in België, maar de bereiding is vaak anders.

Djachnun

 

Na het ontbijt zijn we naar de ‘dijk’ gegaan in Eilat. Daar heb je een bazaar waar je verschillende souvenirs kan kopen. Ik heb enkele souvenirs gekocht voor mijzelf, voor de familie en mijn ouders. Maar ik kan nog niet vertellen wat, aangezien het anders geen verrassing meer zal zijn voor hen.
Het is een hele mooie dijk. Vandaag was er meer volk dan de andere dagen aangezien iedereen vrij heeft.
We zijn samen ook iets gaan eten in het restaurant waar Adi werkt. Ze heeft mij ‘het beste dessert van Eilat’ laten proeven, en dat was het ook!!!! Het waren brownies met banaan en vanille ijs.

Shabbat Shabbat 2 Shabbat 3 Shabbat 4 Shabbat 6 Shabbat 7 Shabbat 9 Shabbat 10 Shabbat 11

 

Ik heb mijn bagage al terug ingepakt, want straks om 17u15 vlieg ik terug naar Tel Aviv. Ik ben heel blij dat ik hier ben geweest, en alles heb gezien! Het was zo een leuke ervaring en zal zeker nog terugkomen naar deze plaats.
Nu geniet ik nog wat van de zon op het terras, met achter mij de bergen van Jordanië. Het is ongeveer 26 graden hier.  Ik ben blij dat ik hier ben en niet in de sneeuw in België 😀

Shabbat 8

 

 

 

 

 

Prettig weekend nog! Shabbat shalom!