Verdacht?!

Gisteren avond heb ik afscheid genomen van Adi, helaas was dat niet zo een leuk afscheid zoals ik in gedachte had. Ze heeft mij afgezet aan de luchthaven van Eilat. Daar, zoals goede gewoonte van de Israëlische security, werd ik ondervraagd over allerlei zaken. Ik dacht dat alles goed liep tot op het moment dat ze mij vroegen om mijn bagage te checken.
Ze gingen met een stok, waarop een soort wat was bevestigd, in mijn handtas. Ze gingen  alles rond en wrijfde dit op een plaatje dat dan in een soort machine werd gestoken. Het scherm werd rood. Toen vroegen ze mij of ze mij mochten controleren aangezien er een probleem was voor de veiligheid. Ik vroeg hen wat er dan was, maar daar wouden ze niet op antwoorden.
Ik moest al mijn geld uit mijn portemonnee halen en werd apart genomen in een kamer. Mijn spullen werden ergens anders gecontroleerd.
Daar moest ik even wachten. Er stond een bewaker (waarvan je echt geen slaag wil krijgen :p ) aan de deur te wachten.
Nadien kwamen de 2 vrouwen terug, die mij voordien hebben ondervraagd en mijn handtas hebben gecontroleerd. Toen vroegen ze mij om recht te staan met mijn armen en benen gespreid. Ze meldde dat het misschien niet zo aangenaam ging zijn aangezien ze overal aan mij gingen voelen.
Ze begonnen aan de achterkant te voelen. Telkens als ze de rand van mijn bh voelde, ging ze er meermaals over om te voelen of er niets was op die plaats. Ze ging heel mijn rug af, zelf in mijn haar. Nadien heeft ze de achterkant van mijn benen gecontroleerd. Centimeter per centimeter voelde ze aan mijn lichaam, of er niets was. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt! :p En zo aangenaam was het niet want de security (en vooral de vrouwelijke) kunnen hier helemaal niet lachen!
Nadien ging ze de voorkant af. Bij het etiket van mij broek vroeg de security heel serieus wat ik daar verstopte. Ik keek en zei, dat het een etiket was… Dan werd er een metaal detector bovengehaald. Wanneer ze ter hoogte van mijn bh was ging de detector natuurlijk af. Dus… moest ik die uitdoen, van onder mijn t-shirt. Die werd dan aan iemand gegeven, dat hem onder een scanner heeft gecontroleerd. Ook de knopen aan mijn broek gaven signaal op de metaaldetector. Dus… moest ik mijn broek naar beneden doen :p . Ik wist echt niet wat er gebeurde! 😀 .
Nadien moest ik mijn kousen uit doen en de onderkant van mijn voeten laten zien.
Na al dat gecontroleer was alles eindelijk in orde en kreeg ik al mijn spullen terug. Mijn handtas was volledig leeg gemaakt. Nadat ik daar 30 minuten gefouilleerd ben geweest, moest ik alles op 10 seconden in mijn handtas terug stoppen. Al mijn kaarten waren er uit gehaald, mijn geld, echt alles …
Nadien melde de vrouw mij dat ik mocht gaan wachten voor boarding. Zonder enige uitleg mocht ik dan dat lokaal verlaten..

En ik vraag mij nog altijd af wat er dan in mijn handtas zat, dat er niet moest inzitten :p .