La Universidad

Buenos!

In onze vijfde week hier, was het de bedoeling dat Valerie op campagne ging gaan naar de Colca Canyon. Door hevige regenval in de Canyon zelf, werd ook deze campagne weer afgelast. Gelukkig mochten we van dokter Zambrano terug naar de universiteit komen als we geen campagnes hadden.

Woensdag en donderdag mochten we samen naar de universiteit om de studenten te testen en ook om mee te volgen met de onderzoeken van dokter Zambrano. Op woensdag kwam er een studente bij ons voor een algemeen onderzoek. Echter bij de convergentie bleek dat dit niet goed lukte. Dokter Zambrano dacht dat dit kwam doordat het meisje niet keek, maar toen ze haar ooglid omhoog deed bleek ze een grote tumor te hebben. Gelukkig bleek dat ze hier binnenkort behandeld voor ging worden.

Op donderdag kwam er een jongen bij de dokter, die klaagde dat hij iets in zijn oog had. De autorefractie voor het linkeroog was niet mogelijk. De dokter dacht dat de jongen niet goed keek, maar bij de biomicroscopie bleek dat hij in beide ogen stukjes ijzer had. Om infectie tegen te gaan heeft de dokter deze gelijk verwijderd en hebben wij meegekeken. Eerst verdovende oogdruppels en dan met behulp van een naald het stukje ijzer en de restjes oxidatie uit het oog verwijderd.

De andere dagen en namiddagen ging Marle nog naar de polikliniek. Valerie heeft de andere voormiddagen geslepen en vrijdag ook nog in de universiteit doorgebracht.

(misschien een leuk ideetje voor Odisee?)

Op vrijdag was Marle vrij in de namiddag dus was het eindelijk zover…ALPACA MUNDO!!

Zaterdag hebben we ons ontpopt tot echte chocolade professionals. We hebben in Chaqchao (onze favoriete plaats hier) zelf chocolade gemaakt, daarnaast hebben we ook geleerd wat echte chocolade is door veel te ruiken en vooral te proeven!

En toen was er alweer een week voorbij!

Saludos,

Marlé y Balérie