Bezoek 2 en 3

Vandaag stonden er 2 bezoeken op het programma. Een bezoek aan Trinity Centre for Health Sciences, waar de opleiding ergotherapie wordt gegeven en een bezoek aan het St. Patrick’s Hospital (Mental Health Services). Deze liggen op 2 minuten wandelen van elkaar verwijderd.

Spijtig genoeg werden beide bezoeken, op het laatste moment, door de contactpersonen geannuleerd omwille van de weersomstandigheden (hoewel er vandaag in Dublin nog geen sneeuw lag…). Ik besloot om toch eens een kijkje te gaan nemen naar beide plaatsen.

In het St. Patrick’s Hospital konden ze mij niet ontvangen. Ook een rondleiding of therapie meevolgen was hier sowieso niet mogelijk, omwille van de privacy. De contactpersoon zal mijn vragen via mail beantwoorden. Op die manier kan ik dan toch nog een beeld krijgen over psychiatrie en ergotherapie in Ierland.

  

 

De opleiding ergotherapie wordt gegeven in het Trinity Centre for Health Sciences gelegen aan het St. James’s Hospital. Hier kwam ik een PhD studente (doctoraat) tegen. Zij legde mij kort de structuur van de opleiding uit. Ze gaf mij ook een korte rondleiding en liet mij de lokalen zien waar de lessen gegeven worden. Mijn vragen zullen ook verder beantwoord worden via mail, maar ik was alvast tevreden dat ik deze vriendelijk studente tegenkwam.

   

In Ierland duurt de opleiding 4 jaar. Jaarlijks starten er een 40-tal studenten. De studenten hebben een lesvrije week, waardoor ik ook geen les kon bijwonen, maar dit was mij op voorhand al meegedeeld. Later deze week breng ik nog een bezoek aan het Trinity College.

 

Omdat ik in de buurt was van het Guinness Storehouse, profiteerde ik ervan om hier eens een bezoekje te brengen. Hopelijk heb ik morgen meer succes en kunnen de geplande bezoeken doorgaan!