Bezoek 4: Beaumont Hospital

Vandaag trok ik richting Beaumont Hospital. Na een busrit van 45 min. ging ik op zoek naar de ingang van het ziekenhuis (het is er zo groot!).

Beaumont Hospital is een overheidsziekenhuis. Er is een spoedgevallendienst, een oncologisch centrum, een behandelingscentrum voor neus, keel, oor en gastro-enterologie, dienst neurochirurgie, neurologie en niertransplantatie en enkele acute diensten aanwezig. Er werken een 30-tal ergotherapeuten verdeeld over de verschillende diensten. Het ziekenhuis telt 800 bedden. De ergotherapeuten werken er van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u of van 9u tot 17u. Ze werken nauw samen met de ‘Physiotherapist’ en ‘Social Worker’. Er is ook een daghospitaal waar patiënten ambulant op consultatie komen, ook hier zijn ergotherapeuten werkzaam. Hier is ook een kleine afdeling handrevalidatie. Hier worden o.a. handspalken gemaakt door de ergotherapeut. Afhankelijk van de diagnose duren therapieën 30 min. tot 1 uur.

Er zijn veel gelijkenissen met België, maar een opvallend verschil is dat er ook ergotherapeuten werkzaam zijn op de ‘accident and emergency department’. Dit is nieuw sinds 2 jaar. Ik werd ontvangen door Ann Darcy. Zij werkt als ergotherapeut op deze dienst. Ze gaf me een rondleiding in het ziekenhuis en legde mij haar functie uit. De ergotherapeuten op deze dienst houden een gesprek met de patiënt. Het doel is nagaan of deze patiënten veilig naar huis kunnen terugkeren. Ze kijken na wat de patiënt allemaal kan en of hij / zij naar huis kan gaan zonder hulp(middelen). Assessments zijn gefocust op cognitieve vaardigheden, transfers, mobiliteit,… Nadien wordt dit eventueel ook besproken met de ‘Social Worker’.

Omwille van het slechte weer moest het bezoek worden ingekort. Ik heb geen therapie kunnen mee volgen, omdat veel patiënten hun afspraak hadden geannuleerd. Spijtig, maar het was zeker een interessante voormiddag!