Bezoek 5: Our Lady’s Children’s Hospital

Deze namiddag trok ik naar Crumlin waar Our Lady’s Children’s Hospital gelegen is. Dit bezoek stond normaal morgen op het programma, maar omwille van de weersvoorspellingen werd mij gevraagd om het bezoek naar deze namiddag te verplaatsen.

In dit kinderziekenhuis werken 6 ergotherapeuten met elk hun eigen specialisatie. Zo is er brandwonden en plastische chirurgie, reumatologie, orthopedie, hematologie, oncologie en dermatologie, neurologie, neonatologie en cardiologie. Het ziekenhuis is voor kinderen van 0 tot 16 jaar.

Het takenpakket van de ergotherapeut bestaat uit het geven van therapieën aan de hand van oefeningen met materiaal. Ze maken handspalken, ze zorgen voor hulpmiddelen indien nodig zoals een rolstoel, ze nemen assessments af. Therapieën worden 2 à 3 x per week gegeven en duren, afhankelijk van de diagnose, 30 min. tot 1 uur.

Ik werd ontvangen door de OT manager. Ze gaf mij een uitleg over het ziekenhuis en ik kreeg de kans om enkele vragen te stellen. Nadien kreeg ik een hele korte rondleiding. Het was een kort bezoek, maar ik kreeg een duidelijk beeld van wat ergotherapeuten doen in een kinderziekenhuis.