Kilmainham Gaol en Guinness Storehouse

Vandaag, 10/04/2018, zijn we als eerste richting Kilmainham Gaol getrokken. Eens daar aangekomen informeerden we ons over de eerstvolgende tour die we konden meevolgen. De man aan de uitgang deelde ons mee dat de eerstvolgende tour om 13u30 was. Daar stonden we dan om 11u45. Eens dat we onze tickets gekocht hadden liepen we het straat af en zagen een klein koffiehuisje. Hier bestelden we ons een stuk cake en een stuk brownie met iets om te drinken. Op deze manier zaten we uit de regen en in de warmte. Eens ons eten en drinken op was trokken we terug richting Kilmainham Gaol waar de vriendelijke bewaker ons vertelde dat we al eens een kijkje konden gaan nemen in het museum. Waarna we dit vervolgens ook deden.

Eens het 13u15 was vertrokken we vanuit het museum richting het afgesproken punt. Hier kwam onze gids ons tegemoet waarna de rondleiding van start kon gaan. Tijdens de rondleiding kregen we verschillende aspecten te zien, namelijk:

  • De kapel:
  • De verschillende soorten cellen:

  • De plaats waar de executies plaatsvonden:
  • De plaats waar gewerkt moest worden:

Tegen 14u30 was de rondleiding doorheen de Kilmainham Gaol gedaan en konden we de bus nemen richting Guinness Storehouse. Eens we daar aangekomen waren, onze tickets gekocht hadden kregen we een korte introductie. Hierna konden we op een zelfstandige manier, doorheen de verschillende verdiepingen, de wijze waarop Guinness gebrouwen word ontdekken. Alles begon met de verschillende soorten ingrediënten die verwerkt worden in het proces.

  • Water

  • Barley

  • Hops

  • Gist

Na kennis gemaakt te hebben met de vier ingrediënten leerden we meer bij over de bereidingsmanier.Nadat we het gehele proces doorlopen hadden was het tijd voor het proeven van de Guinness. We kregen meer informatie over de manier waarop men de verschillende aroma’s van Guinness konden waarnemen. Dit door een specifieke manier van drinken toe te passen. Voordat de instructrice deze techniek verduidelijkte konden we de verschillende aroma’s van Guinness ruiken (onderstaande foto).

Na het proeven konden we naar de Guinness Academy gaan waar ze ons leerden om een perfecte Guinness uit te gieten of te tappen.Na deze ervaring konden we een Guinness van het huis krijgen op de bovenste verdieping. Daar konden we genieten van een 360° uitzicht over Dublin. Jammer genoeg heb ik hier geen foto’s van kunnen nemen door de grote hoeveelheid mensen die voor de ramen stonden. Eens Eline haar Cola en mijn Guinness uit waren trokken we terug richting de bushalte om terug te keren naar ons appartement.

Morgen is het zover… Onze laatste dag is aangekomen. Morgen stijgt onze vlieger richting Zaventem op om 19u45 (lokale tijd).

 Féach tú go luath! (Tot snel!)