Week 3 en 4

Hallo allemaal,

Week 3 en 4 liepen een heel stuk vlotter dan de eerste twee weken. Ik heb mijn plekje gevonden binnen het team van Buro Bizzi. Ik heb enkele bewoners die ik tweedagelijk opvolgen en waar ik activiteiten mee doe. Het is niet altijd mogelijk om echte interventies te doen, maar in gesprek gaan en luisteren naar de verhalen is al heel belangrijk en betekenisvol voor de bewoners. Ik blijf in de namiddag mee de activiteiten mee doen met de kinderen.

Ik heb in enkele bewoners kunnen helpen en hun participatie toch een beetje kunnen verbeteren. Er is hier namelijk veel occupationele deprivatie. Er zijn maar beperkte mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten en veel bewoners kunnen aan deze al niet deel nemen door hun afspraken bij advokaten, sociaal werkers … Enkele bewoner, zoals die ik opvolg, kunnen helemaal niet deelnemen doordat ze niet tot bij de activiteiten raken.

Als ergotherapeut kan je veel beteken op een plek als het Klein Kasteeltje. Het is wel een uitdaging om je professionele kennis ook mee te geven aan het team en om je plekje te vinden. Het is best een zware stageplek doordat er geen ergotherapeut werkt, maar je kan er wel heel veel betekenen.