Week 1 en 2

Hallo allemaal,

De eerste twee weken zijn achter de rug. Voor mij was het een heel hectische eerste week en een zeer zoekende tweede week. Ik heb voornamelijk meegedaan met de activiteiten, maar het is moeilijk om mijn plaats te vinden binnen het team en een therapeutische meerwaarde te kunnen geven.

In week één was ik echt volledig overompeld door de indrukken en werking. Het is een heel anderen context dan ik gewoon ben. Ik heb altijd in ziekenhuizen stage gelopen of diensten met voornamelijk fysieke revalidatie. Voor mij is dit volledig nieuw en de context maakt het dat niet iets moeilijker. Ik heb het in week één echt moeilijk gehad.

In de tweede week ging het al wat beter. Ik vond mijn plaats binnen het team meer en kon ook enkele eerste interventies opstarten bij enkele individuele bewoners die door omstandigheden extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een betekenisvolle daginvulling. Zo geef ik twee keer per week interventies aan een slechtziende man die zich moeilijke kan navigeren binnen het centrum en hierdoor ook zeer moeilijk kan deelnemen aan de groepsactiviteiten. In de namiddag ondersteun ik verder het team in het begeleiden van de activiteiten.

Tot de volgende!