Stageplaatsen

Molweni,

Momenteel loop ik stage op twee stageplekken. Mijn initiële stage is bij Nkosinati verloopt niet zoals gehoopt. Er is niemand die echt weet wat ergotherapie inhoudt en wat ik kan bijdragen aan de organisatie. De leerkracht daar zag me eerder als teacher assistent dan als therapeut en liet me geen interventies uitvoeren met de kinderen. Na 3 weken is hier verandering in gekomen en ben ik nog 1 dag per week daar om assessments met de kinderen af te nemen.

De andere dagen loop ik stage bij Lonwabo, een school voor isiXhosa sprekende kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. De pathologieën zijn heel uiteenlopend en gaan van cerebral palsy, amputaties, syndroom van down tot FAS (feutaal-alcohol-syndroom). Ik werk samen met Vanessa, een ergotherapeute die al 5 jaar op de school werkt.

Lonwabo wil ‘happiness’ zeggen maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Door gebrek aan financiële middelen en werkethiek loopt het daar soms nogal stroef. Enkele leerkrachten en Vanessa doen echter wat ze kunnen voor de kinderen. Het is fascinerend om te zien hoe ze met de weinige middelen die ze hebben, interventies en lessen uitwerken.

Klaslokaal
Ergolokaal
Afnemen van een assessment bij schrijfproblematiek
Hospitality lessen waarbij de kinderen bepaalde skills leren

Binnenkort meer over mijn stageplekken.

Tot snel!