Miss Muffet Pre-primairy school

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik de dag doorgebracht op de Miss Muffet Pre-primairy school. Dit is een schooltje in het reguliere onderwijs waar ook een aantal kinderen met een visuele beperking school lopen.

Ze krijgen allemaal samen les en Sindi, de ECD-teacher (Early Childhood Development-leerkracht die gespecialiseerd is in lesgeven aan kinderen met beperkingen) neemt de kinderen die het nodig hebben, even uit de les om met hen samen te zitten. Dit kan zowel in een groepje van 3 à 4 of 1 op 1. Er zijn niet meer dan 5 kinderen met een visuele beperking op de school. En de school zelf telt ook maar een 30-tal kindjes.

Vandaag waren er 3 kindjes in Sindi haar klas. Er werd gewerkt rond het herkennen van kleuren en vormen met extra groot materiaal. Op de rechter foto wordt het kind tactiel gestimuleerd en getraind in het herkennen van verschillende ondergronden.

Op vrijdag wordt er altijd aan muziek gedaan op de late voormiddag. Dan wordt er samen bewogen, gedanst en gezongen door alle kindjes van de school. Het was een fijne ervaring om eens te kijken hoe het er op andere scholen aan toe gaat en ervaring op te doen in het werken met kinderen met een visuele beperking.

Volgende week ben ik zoals gewoonlijk weer op Lonwabo te vinden.

Dit weekend eerst wat leren surfen!

Tot snel.