Nieuws

De eerste week stage lopen in het Klein Kasteeltje in Brussel zit er op.

Het Klein Kasteeltje is een opvangcentrum voor asielzoekers, hierdoor komen we in contact met allerlei culturen van over heel de wereld. Het eerste opvallende aspect is de moeilijkheid op vlak van communicatie. Iedereen spreekt verschillende talen en weinigen beheersen die dat voor ons gebruikelijk zijn. (Nederlands, Frans en Engels) Dat maakt dat wij ons met handen en voeten verstaanbaar moeten maken.

Op onze eerste dag hebben we reeds een brei atelier meegedaan met de vrouwen. Dit was de eerste keer dat dit georganiseerd werd dus moesten wij onze beste overtuigingstalenten bovenhalen om de vrouwen te activeren. Uiteindelijk werd het brei atelier een groot succes en gaan we er een wekelijkse activiteit van maken.

Woensdag zijn we met 25 lagere schoolkinderen naar het plaatselijke park gegaan. Deze uitstap haalde meteen ons verantwoordelijkheidsgevoel naar boven. Het in het oog houden van 25 jonge kinderen met 5 begeleiders was op zijn minst gezegd, intens. Het was een interessante namiddag en we konden op een fijne manier kennismaken met de kinderen.

We hebben een weekplanning uitgewerkt met allerlei activiteiten voor verschillende groepen, die we vanaf maandag gaan starten.

Volgende week horen jullie hoe dit verlopen is!

Ruby en Mira