Week 2 – 10/10/2016 – 14/10/2016

Hallo iedereen,
Deze week hebben we onze eerste echte therapieën mogen geven. We beginnen elke dag met de peuters van 1 tot en met 3jaar. Dit is een zeer diverse groep met zowel zeer actieve als passieve kindjes. Je ziet wel dat wanneer de actieve kindjes bijvoorbeeld het parcours dat we hadden opgesteld aan het doorlopen waren, dat de iets passievere kinderen ook werden aangespoord om mee te doen. Het is wel goed dat we met twee de kinderen kunnen in het oog houden, want anders zouden er wel eens ongelukken kunnen gebeuren.

Deze week hebben we ook onze creatieve therapie opgestart, dit was meteen een groot succes met een groep van 15 à 20 lagere schoolkinderen als gevolg. Hieronder zie je een klein voorbeeldje van wat we in het groot zouden gaan maken. De kinderen waren zeer enthousiast en dat kon je horen aan de decibels die ze produceerden. Vandaag zullen we dit werkje afmaken zodat ze een mooi klein aquarium hebben voor op hun kamer.

Maandag was er ook voor het eerst een sessie met de 16+ jongens. Ruby heeft hen de basistechnieken van het kickboxen aangeleerd en ze mochten meteen, onder toezicht, even sparren op het einde van de sessie. Dit was een zeer aangename ervaring en zal zeker, op vraag van de jongeren, herhaald worden!

Woensdagmiddag zijn alle kinderen aanwezig in het Klein Kasteeltje en dan voorzien we voor de meisjes van het middelbaar telkens sessies. Om te starten en de meisjes te leren kennen hadden we een make-up sessie gepland. Dit zorgde voor dialoog en was een goede observatie voor ons welke meisjes we voor ons hadden. De meisjes schminkte elkaar en ons inclusief. We leerden ook meteen onze namen schrijven in het Arabisch en Indisch.

 

Zoals jullie kunnen lezen zijn wij dus goed vertrokken, zo goed dat Ruby ziek geworden is :(. Vandaag geeft Mira dus even de therapieën alleen, maar maandag zullen we weer een team kunnen vormen!

Tot volgende week!

Ruby & Miracreatieve-therapie-voorbeeld