Korte week 5

De voorbije week was een korte week.

Woensdag stond Ruby er helemaal alleen voor om haar ziektedag in te halen. Ze had de opdracht om alles te laten draaien op onze dienst ‘Burobizzi’, aangezien niemand van de collega’s er waren. Dit was voor haar een zeer interessante ervaring. Ze gaf een sessie bewegingsexpressie aan een zeer gevarieerde groep. Het is vakantie dus alle kinderen zijn aanwezig in het Klein Kasteeltje, waardoor heel veel verschillende leeftijden kwamen deelnemen aan de therapie. Deze activiteiten zijn goed voor de occupationele deprivatie van de kinderen. Zij leven hier helemaal anders dan de normale kinderen in België. Heel veel van hen zorgen mee voor kleinere broertjes/zusjes en ze zijn het niet gewoon om te ontspannen.

Bij de peuters, die we nog steeds elke dag zien, werken we vooral verder rond de grove motoriek en het leren kennen van het lichaam. Dit doen we aan de hand van verschillende parcours, Sherborne-sessies en snoezelactiviteiten.

De jonge mannen (16+) zien we vooral elke week tijdens onze wekelijkse sporturen. Deze worden gebruikt om even hun energie kwijt te kunnen en ook om occupationele deprivatie tegen te gaan. We hebben zopas een fysiek parcours uitgevoerd, waarbij ze per twee verschillende opdrachten een bepaalde tijd moesten volhouden. Op deze manier leren ze doorzetten, moeten ze samenwerken en kunnen ze vooral ontspannen op een actieve manier.

Gedurende de creatieve therapieën proberen we de lagere schoolkinderen wat bij te brengen over communicatieve en sociale vaardigheden. Dit begon in de eerste week met simpelweg over hun dromen iets te vertellen en deze aan een dromenvanger te hangen. Deze vaardigheden proberen we zo elke week wat verder uit te breiden zodat de kinderen in staat zijn om op een gepaste manier zich te uiten. Vandaag zullen we ervoor zorgen dat ze aan de hand van herfstmateriaal moeten samenwerken om een eindproduct te bekomen.

Tot volgende week,

Ruby & Mira 14937932_10210494437452493_1220271301_n