Week 6

Hallo allemaal!

We zijn de week gestart met nieuwe peuters. Ze zijn iets actiever dan de vorige en gaan elke dag een beetje meer op ontdekkingstocht doorheen de speelruimte. Dit is een aangename verandering voor ons!
Bij de kickbokssessie proberen we de jongeren zelf wat meer verantwoordelijkheid te laten opnemen. We moedigen diegene met ervaring aan om de sessie zelf te leiden, dit gaat wat met vallen en opstaan.

Voor de creatieve therapie wouden we werken met drama. We hadden verschillende situaties uitgedacht die ze konden naspelen en het einde zelf mochten invullen. Zo bouwden we op naar alsmaar meer open situaties. Tot op het punt dat we enkel nog een thema geven en ze zelf er een situatie rond mogen verzinnen.
Dit is helaas niet zo verlopen als we gepland hadden. De kinderen hadden moeite met het zelf verzinnen van een einde en geraakten snel afgeleid. Ze waren niet enthousiast, eerder teleurgesteld dat ze niet mochten knutselen.15053275_10210552091253802_2143061696_o

Met de tienermeisjes was het dan wel weer een succes. We hebben allerlei soorten armbandjes en popjes gemaakt. Ze werkten enthousiast mee en maakten er ook voor hun mama’s.

We sluiten deze week af met een ping-pong activiteit waarnaast er ook dans wordt aangeboden. Dit om de jongeren te stimuleren van ook eens iets anders te proberen. De drempel ligt lager om hierbij aan te sluiten omdat ze er dan toch al zijn voor de ping-pong. Op deze manier kunnen ze al eens zien hoe het er aan toe gaat en worden ze misschien toch geprikkeld om mee aan te sluiten.

Tot volgende week!

Mira en Ruby