Zalige weekends

Molo iedereen,

Na even wachten is hier een nieuwe update vanuit het zonnige Port- Elisabeth.

Mijn weken hier vliegen voorbij en zijn druk gevuld.  Mijn stage is enorm boeiend en uitdagend ( daar meer over in de volgende post). Maar naast stage hebben we hier natuurlijk ook de weekends om dit mooie land te verkennen, de cultuur op te snuiven en te ontspannen. Hieronder een klein overzichtje van mijn avonturen gedurende de afgelopen twee weekends:

Het weekend van 1 op 2 februari, heb ik vrijdagavond heel traditioneel mogen inzetten met een ‘braai’ in mijn gastgezin. Het geven van een braai en samen zijn met vrienden en familie is iets waar de Zuid-Afrikanen om gekend zijn. Veel mensen werken dan ook op vrijdag maar tot s’middags om hun vrijdagse braai te kunnen voorbereiden. Het was een heel gezellige avond en ik ging met een goed gevuld buikje het weekend tegemoet. Zaterdag was het tijd voor de township tour, samen met enkele van de studenten hadden we de kans gekregen om een rondleiding te krijgen van een lokale bewoner. Deze tour heeft ons allen wel even met de voeten op de grond gezet en weer maar eens aangetoond hoe Zuid-Afrika twee extreme uiterste kent. Naast de grote armoede en de criminaliteit waar de townships om bekend staan leerden we ook een heel andere kant kennen. We bezochten  kleinschalige projecten die verandering proberen te brengen, en kwamen in contact met verschillende enorm gastvrije mensen, die ondanks dat ze niet veel hebben, dat wat ze hebben met heel veel liefde delen. Na deze enorm leerrijke dag was het zondag tijd om even uit te waaien op het strand. We huurden een busje en reden naar het strand van Jeffereysbay om te gaan surfen.  Eén van mijn meest favoriete activiteiten in heel de wereld! Na dit goed gevuld weekend kon de stage week weer vol energie ingezet worden.

Het weekend van 9 en 10 februari, was het weekend waar na twee weken het gastgezin en de kamer voor mij alleen te hebben het tijd voor de aankomst van de 3 andere studenten met wie ik de komende 6 weken zal samenleven. Zaterdag heb ik de meisjes een korte rondleiding gegeven en hebben we met alle studenten genoten van de zon en een glaasje wijn in het zwembad. De dag sloten we af, zoals de zuidafrikanen dit doen met een braai. Dit was een heel gezellige avond en de perfecte kans om iedereen beter te leren kennen. De laatste dag van weekend spendeerden we aan de kust en bezochten we de traditionele en lokale markt aan de pier.

Next up, volgende weekend Addo Elefant Park.

Zoals jullie horen dus mooi gevulde weekends met leuke mensen, lekker eten en Zuid-  Afrikaanse gewoontes.

XOXO Julie

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *