Afscheid nemen bestaat niet

Molo iedereen,

Ook in Zuid-Afrika konden we niet ontsnappen aan en gespaard blijven van het allesoverheersende Coronavirus. Vorige week kregen we allemaal het advies om zo snel mogelijk een retourvlucht te boeken en naar België terug te keren. Gelukkig voor mij is mijn avontuur maar met een kleine week ingekort en ik leef dan ook diep mee met iedereen die nog enkele weken te gaan had, of zelfs helemaal niet is kunnen vertrekken.

Mijn laatste weken in dit mooie land, waren net als alle voorgaande weken vol nieuwe uitdagingen, met veel levenslessen en nieuwe ervaringen.

Op stage kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Ik voelde me alsmaar meer een meerwaarde voor het team en ik groeide nog dichter naar de cliënten toe. Elke week begreep ik hun noden beter en beter en lukte me het steeds beter om hierop in te spelen en aansluitende therapieën te maken. Het was dan ook allesbehalve een gemakkelijk afscheid. Zuid-Afrikanen echter zijn geweldig goed in afscheid nemen, ik kreeg mijn eigen ‘afscheidsfeestje’, iedereen van het project was uitgenodigd voor een drankje en een stukje cake. Het ideale moment dus om iedereen te bedanken voor de geweldige weken. Ik werd in de bloemetjes gezet en kreeg verschillende afscheidscadeaus, onmogelijk dus om het droog te houden.

 

Afscheid nemen van het land, deed ik door de Garden Route te doen. We huurden met 4 studenten een autootje en zijn op 4 dagen van Port-Elisabeth naar Kaapstad gereden en zijn na afloop teruggevlogen naar PE. Onderweg maakten we tussenstops en logeerden we in gezellige airbnb’s. Nog maar eens werd ik verbaasd door de schoonheid van dit land. Deze trip was ook het ideale moment om iets van mijn bucket-list te schrappen namelijk………. DE HOOGSTE BUNGEEJUMP TER WERELD. En oh yes dit was officieel het engste/ spannendste en gekste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb.

Deze voorbije zeven en halve weken waren oprecht de beste weken van mijn leven. Ik heb enorm veel bijgeleerd, niet alleen over Zuid-Afrika of over ergotherapie maar ook over mezelf. Ik ga dan ook al deze ervaringen met me blijven meedragen en koesteren als toekomstige ergo en als persoon.

Ik heb enorm hard genoten, ontzettend veel geleerd en ik ben al volop aan het sparen om terug te kunnen!

 

Tot snel Zuid-Afrika!

XOXO

Julie

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *