Cape Peninsula Day Tour

Op onze tweede dag hier in Kaapstad vlogen we er meteen als toeristen in. We kregen de kans om met de vader van Shan de Peninsula Tour te doen. Hoe enthousiast dit ook mag klinken .. opstaan om 5u30 dit NIET!

Volgende punten stonden op ons dagschema: vertrek in Sea Point waarna we verder reden naar Hout Bay, Chapmans Peak Drive, Simons Town, Cape Point en Cape of Good Hope.

SAM_0297

We werden getrakteerd op prachtige uitzichten langs deze kusten waar we natuurlijk als toerist zijnde vele foto’s van getrokken hebben.

Toen we aankwamen bij Hout Bay kregen we even de tijd om het kleine haventje en bijhorende strand te ontdekken. Op het strand zagen we hoe vissers helemaal crazy werden toen ze zeeleeuwen zagen. Ze stormden met z’n allen in het water met netten. Eerst dachten we dat ze een zeeleeuw wouden vangen. Maar dit leek ons uiteindelijk toch wat onrealistisch. De vissers vormden een grote cirkel en toen bleek dat ze uit waren op de vissen die kenbaar werd gemaakt door de aanwezigheid van de zeeleeuwen. De cirkel van vissers werd steeds kleiner gemaakt en alle mensen op het strand riepen hen luidkeels instructies toe. Het werd een heus spektakel. Jammer dat het tijd was om naar ons busje terug te keren.

SAM_0197   DSC00150

In Simons Town kregen we toegang tot Boulders Beach Penguin Colony. Hier konden we de Afrikaanse pinguïns bezichtigen. Veel actie onder de pinguïns was er niet, maar het was een ervaring om op zo’n warme plaats pinguïns te zien.

SAM_0215 DSC00179

Het volgende half uur werden onze sportieve vaardigheden getest. We kregen een fiets aangeboden (veel te klein, hard zadel, platte banden!!!) waarmee we door het Table Mountain National Park naar onze lunchplaats fietsten. Als we deze fietstocht in één woord moeten samenvatten zou dat wel WIND zijn. Ook al werden we bijna van onze fietsen geblazen, toch maakten we nog even tijd om wat foto’s van bavianen langs de weg te trekken. Lang duurde deze fotoshoot niet omdat we toch wat schrik hadden van die ene baboon die ons maar vies aankeek.

DSC00180 DSC00183

Na de lunch zette we onze tour verder waar we op de top van Cape Point opnieuw konden genieten van een prachtig uitzicht. Natuurlijk mocht ook het meest zuid – westelijke punt van Afrika, Cape of Good Hope, niet aan onze tour ontbreken. Dit was dan ook meteen het eindpunt van onze trip. Toch even vermelden dat de weg van Cape Point naar Cape of Good Hope geen makkie was. Onze beentjes zijn na deze tocht zeker en vast getraind voor de Table Mountain. Bring it on!

DSC00243 SAM_0267

SAM_0263SAM_0275

Veel liefs,

Sanne en Daphne

Wist je dat: Je je effectief op élke plaats moet insmeren met zonnecrème factor 50! Anders eindig je als een kreeft. Daphne spreekt uit ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *