First day at Vista Nova & First Weekend

Na een dag de toerist uitgehangen te hebben, was het vrijdag 18 januari tijd voor onze eerste stagedag in Vista Nova School. Zoals elke eerste stagedag kwam er een heleboel informatie op ons af en werden we aan heel wat verschillende mensen voorgesteld. We hebben nog nooit zoveel keer op één dag onze naam moeten spellen. Zoals we wel hadden verwacht werden we super vriendelijk ontvangen en waren al onze ‘collega’s’ zeer geïnteresseerd. We kregen een rondleiding doorheen de school en specifieke informatie over Occupational Therapy.
Om 11u is het tea-time. Er was een jarige onder ons in het team wat voor veel lekkers en een gezellige sfeer zorgde.
Onze eerste stagedag viel op een vrijdag, wat in Kaapstad betekent dat de school vroeger eindigt. We kregen toch wat huiswerk mee voor het weekend. Shan vroeg ons om de verschillende assessments die in OT afgenomen worden eens door te nemen.

Zaterdag hebben we, zoals dat in een weekend hoort, uitgeslapen. Daarna hebben we als goede studenten onze assessments bestudeerd. Aan het zwembad weliswaar 🙂
SAM_0304

In de avond werden we door enkelen van de boarding staff uitgenodigd om iets te gaan drinken in Claremont, naast Newlands gelegen. We maakten er meteen gebruik van om de Zuid – Afrikaanse bieren te proeven. Op het menu stonden Castle, Black Label en Hansa. Onze voorkeur ging uiteindelijk toch uit naar Castle, wat het meest op onze Belgische pintjes lijkt.

Braaf als we zijn, gingen we toch niet té laat naar bed. We werden de volgende ochtend namelijk om 8u45 opgehaald door Shan en haar man om naar het strand te gaan.

Het strand Clifton Beach voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Witte stranden, blauwe zee, hoge golven, heldere lucht, kortom een prachtig uitzicht. (En de sporters mochten er ook wezen) 😉
Stoer als we waren trotseerden we de zee. Al gauw bleek dat water tot aan onze knieën  meer dan voldoende was gezien de ijskoude temperatuur van het water.
De man van Shan ging naar Clifton Beach voor een potje beachvolley waar Sanne natuurlijk niet aan kon ontsnappen. Ze probeerde haar mannetje te staan tussen al deze kerels en bracht het er niet slecht van af.

SAM_0317 SAM_0316

Na een voormiddagje strand zijn we opnieuw in onze assessments gedoken. ’s Avonds vroeg onder de lakens om fris en monter aan onze eerst echte stageweek te beginnen.

Wist je dat: je in Kaapstad beter niet wacht op het groene mannetje om te voet over te steken. Want dan kan je wel heel lang wachten. De regel is: kijken en gaan!

Veel liefs,
Sanne en Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *