Eerste stageweek

Kaapstad is niet alleen uitstapjes doen en genieten van de mooie uitzichten. We zijn hier natuurlijk ook voor onze stage in Vista Nova School.

Maandag 21/01 zijn we met volle moed en inzet aan onze eerste volledig stageweek begonnen. Op het programma stond voornamelijk assessments afnemen. Elk kind dat dit schooljaar nieuw is op de Vista Nova School wordt getest aan de hand van verschillende assessments om na te gaan op welk vlak dit kind al dan niet problemen heeft. Daarna wordt beslist of Occupational Therapy nodig is of niet.
In Vista Nova zijn vier OT’s aan het werk. We hebben allebei bij deze vier therapeuten assessments geobserveerd, gescoord en deels overgenomen (met ondersteuning natuurlijk).
Naast het afnemen van assessments hebben we tijdens deze eerste stageweek een hele lading informatie gekregen. Onze stagementor Shan had elke dag wel een nieuwe brok kennis klaar die we moesten verwerken. Zeer vermoeiend!

Over het algemeen is deze eerste stageweek rustig verlopen. We zijn er ons wel van bewust dat dit in de toekomst niet zo zal blijven. Volgende week moeten we de assessments zelf afnemen en scoren. We krijgen dan ook onze volgpatiënt en de patiënten waarmee we voornamelijk zullen werken toegewezen. Daarna is het tijd voor het echte behandelen.

Elke dag staan we nog versteld hoe vriendelijk de mensen op onze stageplaats zijn en de interesse die ze tonen.

Om jullie een beeld te geven van de ruimte waar we hele dagen in vertoeven zijn hier enkele foto’s van OT. (Er is natuurlijk nog véél meer!)

SAM_0320 SAM_0321
De grote therapieruimte                                      Onze persoonlijke bureautjes

SAM_0322 SAM_0324
           De Sensory room

SAM_0329 SAM_0341
De harde werkers!

Veel liefs,
Sanne en Daphne

Wist je dat: If a child can’t learn the way we teach, maybe we should teach te way they learn!

2 gedachten over “Eerste stageweek

  1. Hoi Daphne, je hebt het daar wel erg naar je zin. Ben jaloers….
    Wat een mooie ruimte heb je daar!
    In de Sprankel werd vandaag de houder voor de snoezelborden geplaatst want volgende week INSPECTIE!!!!!
    Leuk jullie blog. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *