Goodmorning Sanne en Daphne!

Onze derde stageweek startte zoals de tweede, namelijk met het afnemen van assessments. Ditmaal namen we de assessments zelfstandig af en mochten we ook de scoring en evaluatie voor onze rekening nemen. Daarnaast hebben we eindelijk een volledig zicht op welke kinderen we individueel en in groep zullen behandelen.

Het begeleiden van kinderen met CP tijdens het zwemmen is ook een onderdeel van ons takenpakket op de stage. Daphne had woensdag pech. De waterpomp van het zwembad was kapot en raar maar waar, het water was te koud voor de kinderen om te zwemmen. Sanne had de dag nadien meer geluk. De pomp was gefixt en de het zwemmen ging door zoals gepland. Tijdens deze zwemactiviteit moest Sanne de kinderen in een rolstoel transfereren in het water. Ze kon haar transfertechnieken dus goed oefenen. Vervolgens moest ze de kinderen in het water begeleiden en natuurlijk ook terug ook in hun rolstoel transfereren en helpen bij het aankleden. De zwemactiviteiten hebben op deze kinderen echt een relaxerende werking.

Vrijdag kwamen we voor onze eerste grote uitdaging te staan. Drie van de vier ergotherapeuten waren op bijscholing, waardoor wij twee groepstherapieën volledig zelfstandig uitgevoerd hebben. Dit was een heel leerrijke maar zeker ook een plezante ervaring. We smelten nog steeds wanneer we de kleine kapoenen in koor horen zeggen: “Goodmorning Sanne en Daphne!” 🙂
Vrijdag wil natuurlijk ook zeggen dat we vroeger naar huis mogen. We maakten hier gretig gebruik van door het strand nog eens een bezoekje te brengen en ons weekend meteen goed in te zetten.

Wist je dat: We ontdekt hebben dat De Past (uit Leest) en ex – Pastoor Stefaan (uit Sint – Pieters – Leeuw) een en dezelfde persoon is. De wereld is soms toch klein 🙂

Liefs,
Sanne en Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *