Voor mij nen Duvel alstublief!

Het weekend .. tijd voor ontspanning zeggen wij dan!

Naar onze Belgische traditie besloten we om vrijdagavond gewoon rustig iets te gaan drinken op café. Ditmaal enkel met ons tweetjes, ook al was dit niet van lange duur. Na  10 minuten kwamen er al mensen aan onze tafel staan om een praatje te slaan. Toch sociale mensen die Zuid – Afrikanen. Af en toe moesten we ook even gered worden van minder aangename cafégangers, gelukkig had de tafel naast ons dit opgemerkt en kwamen ze ons heel subtiel vergezellen. Hierdoor hebben we weer leuke vrienden bijgemaakt 🙂 Die avond was het net de verjaardag van onze nieuwe vriendin en die hebben we dan ook stevig gevierd.

SAM_0874

De dag erna gingen we nog een keer naar Waterfront. Één van onze vrienden hier in het hostel is een rowing coach en had die dag daar een wedstrijd. Goeie vrienden als we zijn gingen we voor hem supporteren.
In één van onze vorige blog berichten heb je het misschien al eens gelezen… maar na duuzend keer voorbij ‘Den Anker’ (Belgisch restaurant) gelopen te hebben, schoven we er nu eindelijk ook eens aan tafel. Toen we er aankwamen was er helaas geen plaats meer op het terras dus stonden we even te wachten aan de zijkant, tot een Vlaams koppel ons hun tafel aanbood. We maakten een kort praatje met hun en toen bleek dat de vrouw de eigenares was. Van service gesproken!
Lang hebben we niet op de menukaart moeten kijken, de keuzes waren al snel gemaakt. Daphne bestelde (tromgeroffel) een steak au poivre met frietjes en Sanne (ook niet zo moeilijk te voorspellen) mosselen met frietjes.  Hoe lekker we het eten van Zuid-Afrika soms vinden, er kan toch niks op tegen onze favorieten van de Belgische keuken.

SAM_0905 SAM_0903

Nadat onze local vrienden ons hier veel nieuwe dingen hebben leren kennen, was het nu aan ons om hun eens kennis te laten maken met een beetje België. Belgisch bier kan hier zeker niet aan ontbreken, we raadden onze vrienden dan ook een Duvel aan en zo aten ze voor de eerste keer in hun leven stoofvlees met frietjes. Hun eigen woorden waren ‘It tastes like heaven’.  

SAM_0911

Een dessert konden we natuurlijk niet afslaan en beiden kozen we voor een klassieker nl. een ‘Belgian waffle with ice cream’.

SAM_0909

Veel meer hebben we die dag niet gedaan, maar de dag was voor ons meer dan geslaagd. Meer dan drie uur op een terras in de zon zitten is echt wel genieten!

SAM_0918

’s Avonds zijn we voor de eerste keer de party street van Cape Town ingetrokken nl. Longstreet. Goeie avond, maar hier bij ons in Claremont hebben we zeker al betere feestjes gehad.

Zondag kozen we voor een rustige dag met een stevig ontbijt. Mugg&bean was hiervoor natuurlijk the place to be. Voor de eerste maal  aten we flapjacks (van die dikke pannenkoeken) en we snappen nog altijd niet waarom we dit nu pas ontdekt hebben. Beste ontbijt ooit! Met onze buikjes vol en rond gingen we een siësta houden op het strand.

 SAM_0926  SAM_0924

Veel liefs,
Sanne en Daphne

Wist je dat: wij roeien toch niet zo een spannende sport vinden… 🙂

Eén gedachte over “Voor mij nen Duvel alstublief!

  1. dag Daphne,
    zeg, dat lukt daar prima precies! heb er niet aan getwijfeld dat jij dat daar wel goed ging doen hoor. héél erg bedankt voor je kaartje. deze week toegekomen.
    ben zelf al weer een poosje terug in het koude, besneeuwde België. donderdagnacht hadden we hier nog -15graden…brr!
    Rwanda was ook deze keer weer zàlig. lekker weer en een positieve evolutie in de projecten, wat wil een mens nog meer.

    op je foto’s kan ik ook je kleurtje zien, staat je goed 😉
    en…al een Tarzan gevonden ondertussen. dat zou wel de max zijn.
    ik hoop dat je nog fijne momenten mag beleven en dat je stage in schoonheid kan afgesloten worden.
    geniet ook van je laatste week(en) op rondreis en laat maar horen als je thuis komt. ik wil je wel horen vertellen hoe prachtig Zuid-Afrika wel is.
    hou je haaks,
    liefs,
    tante Monik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *