Stageweek 7

We zitten ondertussen al aan onze voorlaatste week stage. We zeggen het misschien vaak, maar de tijd vliegt hier echt voorbij!!
Net zoals vorige week zijn we nog steeds volop onze individuele kindjes aan het behandelen en geven we zelfstandig groepstherapieën. Deze week hebben we ook elk een dagje vrijaf gekregen, aangezien we normaal maar vier dagen per week stage moeten lopen en we elke week al vijf dagen aanwezig waren. Deze dag hebben we dan optimaal gebruikt om voor school te werken. Jammer genoeg kregen we niet dezelfde dag vrijaf. Het voelde heel vreemd aan om alleen in het hostel te blijven of alleen naar de stage te gaan. Het leek alsof we elk een beetje onze houvast kwijt waren 🙂 We kregen elk de dag vrijaf waarop we het minst individuele therapieën zouden moeten geven. Sanne kreeg vrijdag vrijaf, waardoor arme Daphne na haar vrije donderdag helemaal alleen de gietende regen moest trotseren in de ochtend. Doordat we allebei een andere dag vrijaf kregen, wilde dit ook zeggen dat we de groepstherapie die we normaal gezien samen geven nu apart moesten geven. Het was wel even spannend om helemaal alleen voor zo´n grote groep te staan, maar alles is zeer goed verlopen. We kregen hiervoor dan ook goede commentaren van onze stagementor 🙂

Op woensdag hebben we deelgenomen aan een bijscholing rond Autisme en sociale vaardigheden. Deze bijscholing ging door in VERA School, een gespecialiseerde school voor kinderen met autisme in de buurt van Vista Nova. Deze bijscholing was zeker en vast interessant. We kregen eerst een eerder theoretisch deel voorgeschoteld waarna natuurlijk een meer praktisch gedeelte volgde. We kregen in groep de opdracht om een Social Story te schrijven rond een casus. Dit leverde zeer goede en bruikbare resultaten op.

Een mindere kant aan deze stageweek was dat het vele werk toch wel zijn tol begint te eisen. De ziektemicroben hadden zowel Sanne als Daphne te pakken. Met veel snot – en hoestbuien als gevolg.

Veel liefs,
Sanne en Daphne

Wist je dat: Ook al is het boven 30 graden, je toch nog altijd een verkoudheid kan hebben.. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *