Turku Castle

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik (Sarah) mijn eerste stageplaats gaan bezoeken. Deze plaats noemt Tsemppi-Talo en het is een dagcentrum voor patiënten met een psychische problematiek. Er worden verschillende activiteiten gegeven zoals knutsel en spelactiviteiten. De patiënten dragen bij aan de dagelijkse werking van het centrum. Zo mogen ze mee koken, kuisen en de toog bedienen.
Iedereen was heel vriendelijk voor mij en na mijn rondleiding heb ik al met een aantal patiënten erg leuke gesprekken gehad. Het verbaasde mij enorm hoe goed ze Engels praatten. Iedereen was ook blij dat ze nog eens Engels konden praten en ze stonden dus allemaal klaar om met mij een woordje te kunnen praten. 🙂 Ze waren ook enorm geïnteresseerd naar typische Belgische gerechten, ik heb al moeten beloven om een gerecht klaar te maken tijdens mijn stage. Ideetjes zijn dus altijd welkom! 😉

Vandaag zijn Stefanie en ik iets gaan eten in een taco bar. Dit was zeer geslaagd en prijs-kwaliteit dik Oké!

DSCN1086

Daarna zijn we het kasteel van Turku gaan bezichtigen. Dit kasteel is gebouwd in de 13de eeuw. Het kasteel is opgedeeld in verschillende ruimtes, en elke ruimte had zijn eigen verhaal.

DSCN1088 DSCN1100 DSCN1118

Je had de slaapkamer van de koning, die had een eigen openhaard en vlak er naast was er een enorm grote eetzaal  (naam: koningszaal). Dan naast een iets kleinere eetzaal (naam: koningszaal) was er de slaapkamer van de koningin met een aparte kamer voor, oh jawel, een volledige dressing!! Zoals het je waarschijnlijk ook is opgevallen sliepen de koning en de koningin niet te samen.
Verder is mij de zaal die ingericht was als een kerk enorm bijgebleven. Hieronder enkele foto’s, dan snappen jullie direct wat we bedoelen ;-). In deze kerk worden trouwens nu nog altijd bruiloften gegeven, dit kan een reden worden om terug te komen ;-). De koningszaal wordt ook nog altijd verhuurd voor feesten, dus trouwfeest is ook al geregeld 😉 :-P.

DSCN1167 DSCN1169 DSCN1172 DSCN1183 DSCN1184

We verschoten wel hoe groot het kasteel was, de kamers bleven maar komen. Dit kwam omdat er ook verschillende tentoonstellingen opgesteld waren.
Dit kasteel was echt de moeite waard om te zien!!

DSCN1263 DSCN1264

Na ons bezoek en onze wekelijkse boodschappen, wouden we de bus terug naar ons kot nemen. Ik (Sarah) dacht dat we de bus voor de winkel konden nemen, dus stapte wij op de bus 42. Na een paar minuten viel het ons op dat deze bus een heel andere weg nam, dan we gewoon zijn. We dachten dat de bus misschien moest omrijden dus bleven we nog even zitten. Toen we ineens het station van Turku zagen, hadden we door dat we fout zaten. We zijn dan de eerst volgende halte afgestapt en allen geluk hadden we redelijk snel een bus terug naar het Centrum. Nu bleek dat zowel bus 42 als bus 12 dezelfde eindbestemming hebben en ik dacht dus dat die sowieso dan wel zou stoppen aan onze halte. NIET DUS!! Gelukkig konden we er alle twee wel mee lachen, maar we waren toch blij als we lekker warm op ons kot waren. Het weer is hier momenteel namelijk veel wind en sneeuw! Voor ons mag het snel terug ’s nachts sneeuwen, want met sneeuw is hier alles nog mooier! 😀

Zo dat was het voor vandaag! 😀

2 gedachten over “Turku Castle

    • Zegt da wel! Tegen da we weg zijn, hebben we’t volledig door :p Nee, eigenlijk valt’t wel mee hoor hier, ma ge kunt zoveel bussen nemen om aan ons kot te geraken da ge’t na nen tijd gewoon nimeer weet 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *